1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yol yaparken tarihi değirmen yıkıldı
Yol yaparken tarihi değirmen yıkıldı

Yol yaparken tarihi değirmen yıkıldı

Rize-İkizdere karayolunun genişletme çalışmasında tahrip olan Kalkandere Yokuşlu Köyüne ait 150 yıllık su değirmeni kaderine terkedildi!

A+A-

İSMET KÖSOĞLU
Yokuşlu köyünün ve civar köyler halkının 150 yıldır bu su değirmenini kullandığını söyleyen Yokuşlu Köyü Muhtarı İdris Çepnioğlu, “Karayolu genişletildi, benim değirmenim gitti. Yazıktır, günahtır. Müteahhit yol genişletirken köyümün 150 yıllık su değirmenini kanalı ile birlikte kullanılmayacak şekilde tahrip etti. Civar köylerimizin halkı mağdurdur. Değirmen mısırımızı rahatlıkla öğüttüğümüz yerel bir fabrikadır. Kalkandere Kaymakamlığı ve ardından Rize Valiliği’ne yaptığım yazılı müracaatlarıma bir cevap alamadım. Müteahhit sahip çıkmıyor. Biz ne yapacağız? Sayın Başbakanıma seslenmek istiyorum.150 Yılık değirmenimizin yeri de müteahhit tarafından adeta gasp edildi. Siyasi menfaatlerin çakıştığı müteahhitlerle başa çıkamıyoruz. Değirmenimizi kime yaptıracağız?” dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum