1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Yolcu kılığındaki trafik polisleri ceza yağdırdı
Yolcu kılığındaki trafik polisleri ceza yağdırdı

Yolcu kılığındaki trafik polisleri ceza yağdırdı

Sakarya bağlantılı İstanbul, Antalya, Rize, Trabzon otobüslerinde yolcu kılığındaki trafik polisleri ceza yağdırdı.

A+A-

Trafik kazalarının asgariye indirilmesi ve trafik güvenliğinin sağlanması amacıyla şehirlerası yolcu otobüslerinde uygulamaya başlanan 'Trafik polisi yolcu' projesinden olumlu sonuçlar alındı..

Sakarya bağlantılı İstanbul, Antalya, Rize, Trabzon'un yanı sıra Bodrum ve Fethiye'ye çalışan yolcu otobüslerinde yapılan takiplerde trafik kuralı hatsı yaptıkları belirlenen 6 otobüs şöförüne ceza uygulandı.

Sakarya İl Emniyet Müdürü Osman Babadağlı, Emniyet Genel Müdürlüğü'nün şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüslerin karışmış olduğu trafik kazalarında son zamanlarda artış olması, bu kazaların çoğunlukla Sabah 03.00-07.00 saatleri arasında yorgunluk ve uykusuzluğa bağlı olarak meydana gelmesi, uzun mesafelerde tek şoför kullanıldığına dair tespitler üzerine şehirlerarası yolcu otobüslerinde 'trafik polisi yolcu' uygulamasına başladıklarını söyleyerek, "Şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapan otobüs şoförlerinin trafik kural ihlali yapıp yapmadıklarını tespit etmek ve trafik ekiplerince güzergahta denetim yapılıp yapılmadığını belirlemek amacıyla, farklı firmalara ait otobüslere özellikle gece saatlerinde sivil trafik polislerini yolcu olarak bindirilerek otobüs yolcularının kontrolleri yerinde sağlandı. Denetimlerde, diğer sürücünün takograf kağıdı ihlalden 3 otobüs şoförüne, hem diğer sürücünün takograf kağıdını kullanan hem de hız limitlerini aşarak seyir eden 1 otobüs sürücüsüne, seyir halinde cep telefonu kullanan 1 otobüs şoförüne, emniyet kemeri takmayan 1 otobüs sürücüsüne idari para cezası düzenlenmiştir. Toplamda altı otobüs şöförüne 3 bin 180 lira para cezası verildi. sivil trafik polisi uygulamasının otobüs şöförleri arasında duyulmasıyla da "Otobüste acaba sivil polis var mı?" endişesinin yayılması da otobüs şöförleri arasında kural ihlallerinin azalmasına neden oldu" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum