1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. YSK son tarih 8 Mayıs dedi
YSK son tarih 8 Mayıs dedi

YSK son tarih 8 Mayıs dedi

Yuksek Secim Kurulu (YSK) Baskanligi secim takvimini belirledi. Buna gore seçim 22 Temmuz'da. Kamu görevlileri en son Salı günü istifa edecek.

A+A-

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanlığı seçim takvimini belirledi. Buna göre, TBMM seçimleri 22 Temmuz 2007 Pazar günü yapılacak.
YSK’ dan bugün yapılan açıklamaya göre, seçimin başlangıç tarihinin 4 Mayıs olarak kabul edilmesine karar verildi. 22 Temmuz 2007 Pazar günü yapılacak olan 23. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ile ilgili işlemlerin seçim takviminde gösterilen esaslar temel alınarak yürütülmesine, milletvekili genel seçiminde aday olabilmek için kanunen istifaları veya görevlerinden ayrılmaları gerekenlerin 8 Mayıs Salı günü saat 17.00'ye kadar ayrılma isteğinde bulunmaları gerektiğine, yurt dışında yasayan vatandaşların
gümrük kapılarında oy kullanabileceklerine, seçimin başlangıç tarihinden sonra idari yapıda meydana gelen sınır değişikliklerinin bu seçimde dikkate alınmayacağına ve 3 Haziran Pazar günü yapılacak olan muhtar ve ihtiyar meclisi üyeliği seçimleri ile plebisitlerin genel secim tarihine az bir zaman kala değişik yerlerde secim yapılmasının uygun olmayacağı ve secim ekonomisi dikkate alınarak 22 Temmuz'da birlikte yapılmasına karar verildi. YSK'nın seçim takvimi bugünkü Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanarak yürürlüğe girecek. Genel seçimlerde aday olmak isteyen devlet memurları ise 8 Mayıs Salı günü mesai bitimine kadar istifa etmek zorunda olacak. Siyasi partiler ise aday listelerindeki eksikleri ise son 8 Haziran'a kadar tamamlayacaklar (İHA)

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız