1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Yunanlılar Sümela manastırında
Yunanlılar Sümela manastırında

Yunanlılar Sümela manastırında

1. Karadeniz Oyunları'na katılmak üzere Trabzon'a gelen Yunanistan Milli Takımı sporcuları, barış ve kardeşlik mesajları verdiler.

A+A-

1. Karadeniz Oyunları'na katılmak üzere Trabzon'a gelen Yunanistan Milli Takımı sporcuları, Türkler ile Yunanlılar'ın birçok ortak özellikleri bulunduğunu belirterek, barış ve kardeşlik mesajları verdiler.
Çoğunluğunu sporcuların oluşturduğu yaklaşık 200 kişilik Yunanistan kafilesi, Trabzon'un en önemli tarihi ve turistik eserlerinden olan Maçka İlçesi'ndeki Sümela Manastırı'nı gezdi. Manastıra yaklaşık 2 kilometrelik patika yoldan yürüyerek giden ve oldukça yorulan Yunan sporcular, yarım saat süren yürüyüşün ardından ulaştıkları manastırı ilgiyle gezdiler. Manastırda bol bol hatıra fotoğrafı çektiren Yunan sporcular, Trabzon Rum Devleti zamanında M.S. 1360 yılında yaptırılan manastırı gezerken oldukça
etkilendiklerini ifade ettiler. Türkiye'yi ve Trabzon'u da çok beğendiklerini dile getiren Yunan sporcular, Türk ve Yunan halklarının birçok ortak özellikleri bulunduğunu vurgulayarak, barış ve kardeşlik mesajları verdiler. Yunan sporcular, daha sonra hep bir ağızdan Türkçe olarak 'Herkesi Karadeniz Oyunları'na bekliyoruz" dediler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız