1. HABERLER

  2. SEÇME VİDEOLAR

  3. Yüzündeki 5 kilo ur ile yaşıyor +18
Yüzündeki 5 kilo ur ile yaşıyor +18

Yüzündeki 5 kilo ur ile yaşıyor +18

Yaklaşık 30 yıl önce dudağında çıkan ur bütün yüzünü kaplayan bir Yehova şahidi doktorları şoke etti.

A+A-

İspanya'da yaşayan 51 yaşındaki Jose Mestre'nin gençliğinde dudağında bir ur çıktı.

Doktora giren Mestre'ye, ameliyat ile dudağındaki urun alınması gerektiği bildirildi.

Yahova Şahidi üyesi olan Mestre, bu inancın gereklerinden birisi olan,"Ağızdan veya başka bir yolla bedene kan almak " Tanrının Kanunu" nun ihlalidir" inanışı gereği ameliyat olmayı kabul etmedi.

Ergenlikte dudağırda başlayan bu küçük ur yıllar geçtikçe büyüdü ve önce ağız ve burnunu kapladı.

Ailesi de sıkı bir Yehova Şahidi olan Mestre, yaşadığı şehirlerdeki doktorların ve komşularının bütün ısrarlarına rağmen doktora gitmeyi kabul etmedi. Bir süre sonra ur bütün yüzünü kaplayınca Mestre kör oldu.

 

Zaman zaman yüzünde oluşan kanamalar yüzünden oldukça korkunç bir görünümü giren Mestre, yakınlarının ısrarıyla Almanya'da doktorlara götürüldü. Alman doktorlardan kan nakli yapılmadan bu urun alınması için yardım isteyen Mestre'ye bunun mümkün olmadığı söylendi.

Ailesinin de ısrarla kan verilmesin talebinde bulunması üzerine zavallı adam için Almanya defteri de kapandı.

En sonunda konuyla ilgili Discovery Kanal tarafından İngiltere'ye getirelen Jose, Britanya'da iki doktor tarafından muayene edildi. Yüzündeki ur 5 kiloya ulaşan Jose'ye ameliyatın kaçınılmaz olduğu tekrar söylendi.

 

Jose ile birlikte hastaneye gelen kızkardeşi, yine kan naklini reddeden kardeşine tepki gösterdi. Doktorlar Jose'nin ameliyat olmazsa öleceğini bildirdiler. Adam bütün bu ısrarlara rağmen ameliyatı kabul etmedi.

YEHOVA ŞAHİTLERİ

Yehova şahitliğinin kurucusu C.T. Razıl 'dır.(Charles Taze Russell 1852-1916) Razıl önceleri bir Kitab-ı Mukaddes topluluğu kurdu, ve grubun pastörü seçildi.

1879 da " Siyon 'un Tarassut Kulesi" dergisini çıkartmaya başladı, birkaç yıl sonra aynı ad altında ( daha sonra " siyon" kelimesi atıldı)bir cemiyet kurdu.

Razıl, öldükten sonra yerine hareketin avukatı J.F. Rutherford (1869-1942) getirildi.

Kendisinin "Yehova 'nın Sözcüsü" olduğuna inandığından ve Razıl'ın şahsiyetinin yıprandığına kanaat getirdiğinden "Russelistler" adını 1931'de "Yehova Şahitleri" ne çevirdi. Yüzden fazla eser yazdı. Fakat O da va'dedilen olayları görmeden öldü.

Yerine N.H. Knorr (1977 'ye kadar) geçti. Bunun zamanında Gilead 'da Kutsal Kitap Mektebi kuruldu ve 15.000 civarında Krallık misyoneri yetiştirdi.

Knorr'dan sonra teşkilatı bir idare heyeti yürütmektedir. Bu idare heyetinin altında çeşitli hizmet kademeleri vardır.

Cehennem diye insanların ruhlarının azap çektikleri bir yer yoktur ve kadere inanmazlar
Din, sadece Yehova Şahitlerininkidir. Diğerleri sahtedir.
Şeytan, bu dünyanın görülmez yöneticisidir.
Tapınmada suret, resim, haç, tespih, mum kullanılamaz.
Ruh çağırmak, fal bakmak, büyücülük, ispirtizma yasaktır.
Yehova Şahidi, dinlerarası işbirliği faaliyetlerine katılamaz. Yehova Şahidi, kendini bu dünyadan uzak tutmalıdır.
Yehova 'nın şahidi, Yehovanın askeridir, askerlik yapmaz, bayrağı put olarak görür.
Ağızdan veya başka bir yolla bedene kan almak "Tanrının Kanunu" nun ihlalidir.
Yehova Şahitleri, milli marşı, milli duyguları, milli sınırları kabul etmez. Sebt Günü, sadece Yahudilere verilmiştir ve Musa 'nın Kanunu ile birlikte son bulmuştur. Ruhani sınıfı, dini rütbe veya unvanlar Kutsal Kitaba uygun değildir. Sakramentlerden sadece vaftiz ile Ekmek Şarap Ayini " Hatıra Yemeği" şeklinde nitelendirerek kabul ederler.
Vaftizin çocuklara değil, yetişkinlere ve tamamen suya daldırmakla olacağına inanırlar.
Kendini Yehova Şahitlerine adama (vakıf), vaftiz vasıtasıyla sembolize edilir.
Yehova Şahidi olmayan herkes " keçi" dir ve onlara karşıdır. Yehova Şahitleri prensip olarak yaşadıkları ülkede siyasi ve politik yapılanmayı,devlet sistemini kabul ederler.
Hiçbir şekilde siyasetle ilgilenmezler.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum