1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. Zigana'da "kar raftingi" gösterisi!
Zigana'da "kar raftingi" gösterisi!

Zigana'da "kar raftingi" gösterisi!

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, 27-28 Ocak'ta 1. Zigana Kış Şenliği'nin yapılacağı etkinlik alanlarında incelemelerde bulundu, kar raftingi yaptı.

A+A-

Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım, Gençlik ve Spor İl Müdürü Coşkun Çildoğan ve bazı kurum müdürleri ile birlikte 27-28 Ocak tarihlerinde Birinci Zigana Kış Şenliği'nin yapılacağı etkinlik alanlarında incelemelerde bulundu. Vali Salihoğlu, tesislerde bota binerek kar raftingi yapmayı da ihmal etmedi.
Etkinliklerle ilgili olarak Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım'dan bilgi aldıktan sonra basın mensuplarına bir açıklama yapan Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Zigana'nın bölgenin birinci kayak merkezi haline getirileceğini söyledi. Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, "Geçmiş yıllarda 850 metre uzunluğunda pistle Gümüş Kayak Tesisleri adı verdiğimiz tesis inşa edildi. Gümüşhane'nin birçok yerinde olduğu gibi 2 bin rakımda yeşille beyazın buluştuğu bu muhteşem ortamda mevcut tesislerimizin yeterli olduğunu söyleyemeyiz. Amacımız büyük ikinci pisti de hizmete açmaktır. Bu kadar zengin bir doğa içerisinde daha çok ve daha uzun pistler yapılabilir olmasına rağmen henüz açmış değiliz. Umarım onları da en kısa zamanda açtığımızda bölgemize daha çok kayak severi çekmiş olacağız. Bölgemiz insanının çok iyi bildiği Zigana maalesef ülkemizde yeterince tanınmış değil. Bu nedenle yayla şenliklerimizde olduğu gibi kışın da tanıtılmasına katkıda bulunmak üzere 'Kar Şenliği' planladık. 27-28 Ocak tarihlerinde Birinci Zigana Kar Şenliği olarak gerçekleştireceğiz. Olağanüstü hava koşulları olduğu takdirde bir sonraki haftaya erteleyeceğiz" dedi.
 
Vali Salihoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:
"Küresel ısınmanın tehdit oluşturduğu bir dönemde 2 bin metre rakımla başlayıp 2 bin 600 rakıma kadar yeşille beyazın buluştuğu muhteşem bir manzara, muhteşem bir doğa kalan yerlerin sayısı az. Bu tür yerleri uluslararası yatırımcılara açmalıyız, canlandırmalıyız, şenlendirmeliyiz. Başta Gümüşhane olmak üzere bölgenin birçok ilinden çok sayıda insanımız ekmek parası için, daha iyi hayat koşulları için ülkenin çeşitli yerlerine göç ediyor. Bu göçü durdurmamız, insanlarımızı kendi tarihleri ve kendi doğaları içinde yaşatmamız için ekonomik yönden desteklememiz gerekmektedir. Bu gerekçeyle bölgemizi mutlaka kış sporlarına açmak zorundayız. Yayla şenlikleri, yayla etkinlikleri asırlardır süre gelen bir geleneğimiz. Şimdi bu etkinlikleri ve şenlikleri kışa da taşımak istiyoruz. Yazın da çim kayağı ile ilgili etkinlikleri de ayrıca değerlendireceğiz. Çim kayağı ile ilgili olarak da arkadaşlarımız Kayak Federasyonu ile görüşmeleri sürdürüyor. Yakın zamanda Federasyon Başkanımız da buraya gelecek, kendisiyle bu konuları ayrıntılı bir şekilde değerlendireceğiz. Umuyorum Zigana bölgemizin birinci kayak merkezi olacaktır."
Salihoğlu, "Yine çalışmalarını sürdürmekte olduğumuz iki kayak merkezimiz daha var. Bunlardan biri 2 bin 600 rakımdaki Çakırgöl Turizm Merkezi. O bölgeyle ilgili harita çalışmaları yapıldı. Şimdi imar planı çalışmalarına başlıyoruz. Önümüzdeki hafta ihale çalışmalarına başlayacağız. Orası da çok önemli bir turizm merkezi. Kış turizm merkezi olacaktır" dedi.
Gümüşhane Valisi Salihoğlu, "Zigana, Çakırgöl'den sonra eski Gümüşhane dediğimiz 2 bin 100 metreden başlayan ve 2 bin 500 metreye çıkan Süleymaniye Kış Sporları Merkezimiz ile ilgili çalışmaları da tamamladık. Bu bölgenin turizm merkezi ilanı için Bakanlar Kurulu tarafından alınan karar Kültür ve Turizm Bakanlığı'na verildi. İnceleniyor. Umuyorum bu bölgemiz de en kısa zamanda turizm alanı olarak ilan edilecektir. Yine aynı bölgede Süleymaniye Mahallesi'nin koruma amaçlı imar planının da ihalesi yapıldı. Çalışmalar sürüyor. Böylece ilimizin tarıma uygun olmayan alanlarında yazın yayla hareketleri, kışın da kış sporlarıyla canlılık kazanacak ve burada insanlarımız hem ekonomik hem sosyal hem de kültürel yönden katkı sağlayacak çalışmalar sürdürülecektir" diye konuştu.
Vali Salihoğlu, yaptığı açıklamadan sonra beraberinde Torul Kaymakamı Çetin Oktay Kaldırım ile birlikte Zigana'da bulunan kar botuna binerek bir süre kaydı. Vali Salihoğlu, 300 metre uzunluğundaki lifte çıkışta ise botun liftle birlikte ani hareket etmesi üzerine botun içine sırt üstü düştü.
Kar botuyla kayan Vali Salihoğlu, "Zigana çok önemli bir merkez. Mutlaka Zigana'yı adına yakışır şekilde ülkemiz ve uluslararası arenaya taşıyacağız" şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız