1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ZİL KALE, GECELERİ DE IŞIL IŞIL OLACAK
ZİL KALE, GECELERİ DE IŞIL IŞIL OLACAK

ZİL KALE, GECELERİ DE IŞIL IŞIL OLACAK

Çamlıhemşin'deki tarihi Zil Kale'nin onarımı tamamlanırken şimdi de ışıklandırması yapılıyor.

A+A-

Rize Çamlıhemşin ilçesinin önemli tarihi yapılarından biri olan Zil kale’de, Çamlıhemşin Kaymakamlığı tarafından hazırlanan projeyle başlatılan ışıklandırma çalışmasında sona yaklaşıldı.

Çamlıhemşin Kaymakamı Hasan Gündoğdu, projenin tamamlanmasıyla Zil Kale’nin cazibesinin daha da artacağını ifade ederek, ''Çamlıhemşin ilçesinin gözde mekânlarından olan Zil Kale'nin aydınlatılmasıyla daha özel bir görünüm almasını sağlıyoruz. Zil Kale çevresini gece de gündüz gibi yaşanabilir bir mekân haline getirmek amacıyla hazırladığımız “Kale-i Zir ve Çevresinin Aydınlatma Projesi” Kültür ve Turizm Bakanlığı Tanıtma Fonu Kurulu Temsilciliğince kabul edilmişti. Hızlı bir şekilde çalışmasını başlattığımız projemizin sonuna yaklaştık. Aydınlatma ile ilgili gereken ayrıntıları yerinde inceleyerek projemizin yapımına başladığımız ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile yürüttüğümüz başarılı çalışmanın neticesini aldık. Çok yakında Zil Kale'yi tamamen aydınlatarak farklı bir görüntüye kavuşturacağız'' dedi. (Cemil KUS)

zil-kale1.jpg
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum