1. HABERLER

  2. YÖREDEN SPOR

  3. TRABZONSPOR

  4. Ziya Doğan umursamıyor!
Ziya Doğan umursamıyor!

Ziya Doğan umursamıyor!

Trabzonspor Teknik Direktörü Ziya Doğan, düzenlediği basın toplantısında kendisini eleştirenlere cevap verirken, dedikoduları takmadığını söyledi.

A+A-

Doğan, dedikodularla yönetimi, camiayı ve basın mensuplarını üzerine kışkırtmak için uğraşanlar olduğunu belirterek, bunlara hiçbir zaman boyun eğmediğini söyledi.
Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında takımın son durumuyla ilgili bilgi veren Ziya Doğan, hafta sonu oynanacak Konyaspor maçında üç puan hedeflediklerini söyledi. Bu karşılaşmada Tomas Jun'a forma verebileceğini belirten Doğan, "Konyaspor maçında sahaya Tomas olsun, Ergin, Ömer olsun mutlaka biri veya ikisi oynayacak. Ancak şu anda henüz karar vermedim, çalışmalarımız sürüyor. Maça kısa bir süre kala karar vereceğim. Bu oyuncular olmayan arkadaşları aratmayacak. Onlara bir şans doğacak, inşallah bu şansı iyi değerlendirecekler. Konyaspor maçını çok ciddiye alıyoruz" dedi.
Son günlerde kendisinin bazı yöneticilerle problem yaşadığı yönündeki konuya açıklık getiren Doğan, havaalanında verdiği bir röportajda düşüncelerini ortaya koyduğunu söyleyerek, "O konuyla ilgili çok fazla konuşmadım. Kendisini bağlar. O insanlar konuşabilir. Ama hala oraya takılıp kalmanın çok doğru olduğunu düşünmüyorum. Tartışılır olmak önceleri rahatsızlık oluştururdu, ancak şimdi alıştım. Bağışıklılık kazandım. Şimdi çok rahatım. Artık ortama alıştım. Çok önemsemiyorum. Sadece işime bakıyorum. Bunlarla uğraşacak hiç vaktimiz yok. Zamanımı takıma harcamak istiyorum. Bu tür sıkıntılar beni hiç etkilemiyor. İdman tempomuz, idman ciddiyetinde hiçbir zaman aksama olmadı. Biz profesyoneliz. Sahaya çıkınca her şey değişiyor. Takımı en iyi şekilde hazırlıyoruz. Maçlarımız kötü sonuçla da bitse, neşeli ve ciddi idman yapıyoruz. Hiçbir zaman moral olarak etkilenmiyoruz. Bunu oyuncularıma iyi bir şekilde anlattım. Türkiye'de sıkıntı futbolda üç ihtimali kabul etmemek. Herkes futbolda tek sonuç var gibi
hareket ediyor, bu durumda sıkıntılara neden oluyor. Moralim çok iyi" diye konuştu.
Doğan, hiçbir zaman dedikoduların etkisinde kalmadığına dikkat çekerek, bu konuları bazen mizah gibi algılayıp güldüğünü söyledi. Tecrübeli teknik adam, "Bu tür dedikoduların etkisinde kalsaydık, işimizi yapamazdık. Morali iyi olan insanlar sahaya çıkar çalışır. İyi çalışıyoruz, her zaman moralimiz iyi. Karakter olarak çok üzüntülü olduğum dönemler olabilir. Sahaya çıktığım zaman onu unuturum. Bu özelliğimi çok seviyorum. Dünya yansa sahaya ayağımı attığım anda bir anda hepsini unutabiliyorum. Bu bende bir özellik. Bu özelliğim olmasaydı belki kulüp çok zararını çekerdi, futbolcu olumsuz yönde etkilenirdi. Bu konuda da çok rahatım" şeklinde konuştu.
Kimsenin işine müdahale etmediğini, bu konunun polemik hale getirilmesinden yana olmadığını kaydeden Doğan, " Hiç kimse hiçbir yerde işime karışmadı. Karakterimi çok iyi biliyorlar. Bulunduğum yerde kimse işime karışmadı. Bu polemiğe sokulmasın. Bizi eleştirenler olmuştur, olacaktır, bunlara saygı duyuyoruz. Şimdi bu konularla ilgili enerjimizi harcamaktan ziyade takımımıza enerjimizi vermemiz lazım. Bazı çevreler bizim takımımıza verdiğimiz enerjiyi engellemeye çalışıyor. Onları kınıyorum.
Trabzonspor'un büyüklüğünü bilerek hareket edersek çok daha iyi olur düşüncesindeyim. Dedikodu yaparak hem yönetimi hem camiayı hem basın mensubu arkadaşları üzerimize kışkırtmak için çok uğraşanlar oldu, oluyor da. Futbol magazin değil. Benim ahlakım, kişiliğim insanların yüzüne konuşmaktır. Ben enerjimi en acılı günde bile sahaya çıktığım zaman takımıma verebiliyorum. Bundan dolayı da rahatım" açıklamasında bulundu.
Bazı hakemlerin Trabzonspor'a zarar verdiğini belirten teknik direktör Doğan, sözlerini şöyle sürdürdü: "2 yıl içinde bunları belirledim. Yeri geldiği zaman konuşayım mı diyorum, ancak biz spor adamlarına pek yakışmıyor. Trabzonspor'u sevenler bunları gündeme getirsin. Takımımdan memnunum. Başarılı buluyorum. Bu takım iddialı. Seyircisiz oynamak futbolcularımı motive anlamında çok etkiliyor. İlerleyen haftalarda seyircimizi yanımıza alarak iddiamızı sürdürmek istiyoruz."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız