1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Zorlu Enerji'den çevreye saygı taahhüdü
Zorlu Enerji'den çevreye saygı taahhüdü

Zorlu Enerji'den çevreye saygı taahhüdü

İkizdere'de kapasite artırımına gitmeyi planlayan Zorlu Enerji, doğal hayatı yok eden, heyelan riskini arttıracak bir proje kurmayacağını taahhüt etti.

A+A-

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, Zorlu Enerji’nin doğal hayatı yok eden, heyelan riskini arttıran, endemik türlere zarar veren bir projeyi hayata geçirmeyeceğini söyledi.

Zorlu Enerji Grubu, özelleştirmesi kapsamında 2008 yılında devraldığı İkizdere Hidroelektrik Santrali için planlanan kapasite artırımı projesine ilişkin nihai kararı vermek amacıyla başlattığı “Paydaş Katılım Planı” sürecini titizlikle sürdürüyor.

Zorlu Enerji Grubu Başkanı Murat Sungur Bursa, yatırımcı olarak, yerel değerlere ve doğal varlıklara zarar veren, yöre halkı tarafından her yönüyle benimsenmeyen bir projeyi hayata geçirmeyeceklerini söyledi.

Bursa, Zorlu Enerji’nin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na resmi başvuruda bulunup mevcut ÇED sürecinin dondurulmasını sağlayarak Türkiye’de bir ilke imza attığını kaydetti ve sözlerine şöyle devam etti: “Paydaş Katılım Planını sıradan bir araç olarak değil, yatırım kararının alınıp alınmaması için kullanılacak gerçek bir yol gösterici olarak görüyoruz. Zorlu Enerji olarak, doğal hayatı yok eden, heyelan riskini arttıran, endemik türlere zarar veren bir projeyi düşünmeyiz, planlamayız, yapmayız. Projenin maddi getirileri etik değerlerimizin önüne geçemez.”
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum