1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. ANZER'DE BAL REKOLTESİNDE REKOR DÜŞÜŞ
ANZER'DE BAL REKOLTESİNDE REKOR DÜŞÜŞ

ANZER'DE BAL REKOLTESİNDE REKOR DÜŞÜŞ

Anzer Balı'nın fiyatı el yakarken bu yıl üretim büyük oranda düştü. Anzer'de bal üretimiyle uğraşan Adem Turgut, rekoltede yaşanan sıkıntıyı böyle dile getirdi:

A+A-

Rize’nin İkizdere İlçesi Anzer Yaylası’nda yaklaşık 3 bin rakımda 200 üretici tarafından bin 300 kovanda üretilen Anzer Balı’nın 1 kilogram fiyatı 850 TL’ye satılırken bu yıl gerçekleşen bal sağım işlemlerinde rekoltenin çok düşük olduğu ifade edildi.

ademturgut.jpg

Ballıköy Anzer Bal Üretim Çiftliği adıyla patent alıp üretim yapan üretici Adem Turgut, geçen yıl 70 petekten 200 kilo bal aldığını ancak bu yıl petek sayısını 3200’e çıkarmasına rağmen her üretici gibi kendisinin de hayal kırıklığını yaşadığını söyledi.

Turgut yaptığı açıklamada, “Geçen yıl da beklenen rekolte gerçekleşmemişti. Benim Anzer’deki 70 peteğimden 200 kilo bal almıştım. Bu yıl petek sayısını 300’e çıkarmama rağmen aldığım bal 100 kilo ancak bal alabildim.” diye konuştu.

anzer-001.jpg

Turgut, yaşanan rekolte düşüşünün ise hava şartlarından kaynaklandığını söyleyerek, “Bal sağım ayı Ağustos’ta oluyor. Bu yıl havalar çok soğuk ve yağışlı geçti. Beklentilerimizin çok altında bir rekolte gerçekleşti. Soğuk hava ve yağışlar nedeniyle biraz düşüş bekliyorduk ancak bu rakamlar bizim için büyük bir hayal kırıklığına neden oldu.” dedi.

anzer2-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
9 Yorum