1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. ARTVİN

  4. Artvin'de gelenek bozuldu!
Artvin'de gelenek bozuldu!

Artvin'de gelenek bozuldu!

Artvin'deki siyasi parti il başkanlarının aldıkları karar gereği parti ayırımı yapmaksızın her genel başkanın çiçekle karşılanması geleneği Erdoğan'a bozuldu!

A+A-

ARTVİN -Artvin'deki siyasi il başkanları kente gelen Anavatan, DYP ve DSP genel başkanlarını çiçekle karşılamalarına rağmen aynı birlik ve beraberliği AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın ziyaretinde gösteremediler.
Artvin'deki siyasi il başkanları daha önce ile gelen siyasi parti genel başkanlarına toplu halde çiçek verme kararı almışlardı. Ancak il başkanları Başbakan Erdoğan'ın son Artvin gezisinde bu sözlerini bozdular. Geçtiğimiz haftalarda partisinin il kongresine katılmak için Artvin'e gelen DSP Genel Başkanı Zeki Sezer'i aralarında AK Parti ve CHP'nin de bulunduğu MHP, DYP, ANAVATAN ve SHP il başkanları çiçekle karşılamıştı. Bu tablo karşısında duygulanan Sezer de, "Bu uzlaşma ve hoşgörü kültürü tüm Türkiye'ye örnek olur" demişti.
Ancak siyasi parti il başkanları bu örnek davranışlarını Başbakan'ın Artvin gezisinde tekrarlayamadılar.
Başbakan Erdoğan'ın aynı şekilde karşılanmamasından üzüntü duyduğunu belirten AK Parti İl Başkanı Ahmet Özçelik, "Biz nezaket çerçevesinde üzerimize düşen her şeyi yapıyoruz. Maalesef bizim genel başkanımız ve başbakanımız için bu nezaketi diğer il başkanlarından göremedim. Bu davranışın ardından, diğer siyasi parti il başkanları ile ortak hareket etmeyeceğim." dedi
Başbakan'ı karşılamama sebeplerini değerlendiren MHP İl Başkanı Zafer Aydemir, "Ben hükümetin politikalarını beğenmediğim için başbakanı karşılamaya gitmedim. Benim başbakana bir yükümlülüğüm yok ki karşılayayım." dedi. DSP İl Başkanı Enis Güneri ile CHP İl Başkanı Uğur Bayraktutan ise il dışında oldukları için başbakanı karşılayamadıklarını söylediler.
Öğlen saatlerinde Rize'den helikopterle Artvin'in Borçka ilçesindeki Borçka Barajı HES açılışı için gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a Adalet Bakanı Cemil Çiçek, Enerji Bakanı Hilmi Güler, Bayındırlık ve İskan Bakan Faruk Özak, Devlet Bakanı Beşir Atalay, bölge milletvekilleri eşlik etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız