1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Avrupa Şampiyonu Pazarlı antrenör, Rize'yi gururlandırdı
Avrupa Şampiyonu Pazarlı antrenör, Rize'yi gururlandırdı

Avrupa Şampiyonu Pazarlı antrenör, Rize'yi gururlandırdı

23. Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Büyük Britanya'yı 76-69 yenerek Avrupa şampiyonu olan A Milli Takımın Rize Pazarlı antrenörü Ahmet İlker Akın, Pazar'ın gururu oldu.

A+A-

1974 Rize Pazar’da doğan ve lise yıllarında geçirdiği trafik kazası sonucu eğitimini açık lisede tamamlamak zorunda kalan Ahmet İlker Akın, hayata küsmedi; Avrupa Şampiyonluğu yaşadı.

akin2.jpg

23. Avrupa Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonası finalinde Büyük Britanya'yı 76-69 yenerek Avrupa şampiyonu olan A Milli Takımın başarısında büyük pay sahibi olan Akın, yaşadıklarını Pazar53’e anlattı.

Yaşadığı talihsiz kaza sonrası hayata tekerlekli sandalye basketboluna gönül vererek tutunduğunu ve en sonunda da Avrupa Şampiyonluğu yaşayarak bir büyük mutluluğa kavuştuğunu ifade eden Akın, “İlk orta öğrenimimi Pazar ilçemizde tamamladıktan sonra lise dönemini 1992 yılında geçirdiğim kaza sonucunda tamamlamayarak açık lisede bitirdim. 2012 yılında ise Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Yüksekokulu Antrenörlük Bölümünü bitirdim. Uzmanlık alanım basketbol. 1992 yılında Tekerlekli Sandalye Basketbol ile tanıştım. Yaklaşık 10 yıl Ankara’nın değişik kulüplerinde forma giydim. Bu süreçte 40 kez A Milli formayı giyip 3 Avrupa Şampiyonası oynadım. Sporculuk hayatımdan sonra Ankara’da Çankaya Belediyesi, Ankara Büyükşehir Belediyesi, Keçiören Belediyesi spor kulüplerinde antrenörlük yaptıktan sonra 2015 yılında Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımında antrenör olarak görev yapmaya başladım. Halen A Milli takımda görev yapmaktayım. Ayrıca tekerlekli sandalye basketbol antrenör eğitim kurulu üyeliği yapmaktayım.” dedi.

akin4.jpg

Bu süreçte 2015 yılında İngiltere’nin whocestır şehrinde yapılan Avrupa şampiyonasında ikinci olduklarını söyleyen Tekerlekli Sandalye Basketbol Erkek A Milli Takım Yrd. Antrenör Ahmet İlker Akın, “2016 yılında Rio paralimpik oyunlarında bronz madalyayı kıl payı kaçırarak oyunları dördüncü bitirdik. 2017 yılı 23. Tekerlekli Sandalye Basketbol Şampiyonasını İngiltere’yi finalde yenerek şampiyon olarak tamamladık ve Türkiye’de tekerlekli sandalye basketbolunda A Milli takım bazında bir ilki başarmış olduk. Tekerlekli Sandalye Basketbol A Milli Takımımız ayrıca 2009 ve 2013 yıllarında da final oynamıştır ve şampiyonaları finalde yenilerek ikinci olarak bitirmiştir.” ifadelerini kullandı.

akin3.jpg

Hedeflerinin 2018 yılında Almanya’nın Hamburg şehrinde yapılacak dünya kupasında Türk Bayrağını en yukarda dalgalandırmak olduğunu da söyleyen Milli Takım Antrenörü Akın, “Bununla birlikte asıl hedef 2020’de yapılacak olan paralimpik oyunlarında ay yıldızlı bayrağı kürsüye taşımak olacaktır. Engelliler spor federasyonu 1990 yılında kurulmuş olup 2000 yılında 4 ayrı federasyona ayrılarak bedensel engelliler spor federasyonu adını almıştır. 19 branşta faaliyet gösteren federasyonumuzun en önemli branşlarından bir tanesi tekerlekli sandalye basketboludur. 68 kulüp 1000 aktif sporcu barındıran branşın süper lig, 1. lig, 2. lig ve bölgesel lig olmak üzere Türkiye’nin her bölgesinde faaliyet göstermektedir.” dedi.

akin1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
10 Yorum