1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bak, “Krizler üreten sistemden, istikrar sistemine geçmeliyiz”
Bak, “Krizler üreten sistemden, istikrar sistemine geçmeliyiz”

Bak, “Krizler üreten sistemden, istikrar sistemine geçmeliyiz”

16 Nisan’da yapılacak Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi anayasa değişikliği için vatandaşlarla bir araya gelmeye devam eden Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Rize’nin merkeze bağlı köylerinde ve Pazar ilçesinde yeni sistemin neler getirdiğini anlattı.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, anayasa değişikliğine gidilmesinin en başta sebebinin mevcut sistemin krizler üretiyor olmasını göstererek, “1980 öncesinde 116 turda Cumhurbaşkanı seçilemedi. Ardından darbe yaşandı. 2001’deki krizde Cumhurbaşkanıyla Başbakan birbirine anayasa kitapçığı fırlattı, 21 tane banka battı faturayı millet ödedi. Bu sistem hep kriz üretiyor.” dedi.

bak13-002.jpg

“BÖLGESİNDE LİDER TÜRKİYE”

Bak, “Ülkemizin hızlanması için bu sistem değişikliğine ihtiyacımız var. Bölgemizde önemli bir güç olan Türkiye’nin gelişmesi için 16 Nisan’da evet diyeceğiz. ” ifadelerini kullandı.

bak12-004.jpg

“VESAYET, MİLLİ İRADEYE ENGEL OLDU”

AK Parti Rize Milletvekili Bak, “Ülkemizde milletin iradesinin kontrol edilmesi süreçleri yaşandı. Millet sandığa gidiyor seçiyor ama o irade, vesayet organları vasıtasıyla yönetime yansıtılmadı. Yeni sistem milletin egemenliğini getirerek, bürokratik vesayet sistemini ortadan kaldıracaktır. Krizler üreten sistemden, istikrar sistemine geçmeliyiz” diye konuştu.

bak11-006.jpg

bak10-009.jpg

bak9-007.jpg

bak8-008.jpg

bak7-008.jpg

bak6-013.jpg

bak5-019.jpg

bak4-021.jpg

bak3-026.jpg

bak2-026.jpg

bak1-025.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum