1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakan Eroğlu: “Yeşil yolda kesilen ağaç sayısı 100 bile değil”
Bakan Eroğlu: “Yeşil yolda kesilen ağaç sayısı 100 bile değil”

Bakan Eroğlu: “Yeşil yolda kesilen ağaç sayısı 100 bile değil”

Kesilen ağaç sayısının 100'ü bile bulmadığını ve yol boyunca da ağaçlar dikileceğini belirten Bakan Eroğlu, “Gidip bir görsünler. Ezbere değil, karşı çıkmak için görmeden, bilmeden, kasıtlı olarak karşı çıkılıyorsa ona söyleyeceğim bir şey yok” dedi.

A+A-

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Yeşil Yol Projesi'nde kesilen ağaç sayısının 100'ü bile bulmadığını ve yol boyunca da ağaçlar dikileceğini belirterek, “Gidip bir görsünler. Ezbere değil, karşı çıkmak için görmeden, bilmeden, kasıtlı olarak karşı çıkılıyorsa ona söyleyeceğim bir şey yok” dedi.
 
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin programının ardından karayolu ile Rize’ye geldi.

Rize Valiliği’ni ziyaret eden Bakan Eroğlu, burada basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Yeşil Yol Projesi'ne ilişkin bir soru üzerine Bakan Eroğlu, projeyi bilmeden karşı çıkanlara söyleyecek sözü olmadığını söyledi.

Proje kapsamında kesilen ağaç sayısının 100 civarında olduğunu ifade eden Eroğlu, “Yeşil yol yaylaları birbirine bağlıyor. Ağaç falan yok. Orman Genel Müdürümüz burada. Yeşil yol için kesilen ağaç kaç tane? Orman zonunun üstünde, 100 tane belki ağaç yok. Yüksek zonlarda hiç ağaç yok. Yeşil yol dememizin sebebi şu; yol duble devlet yolu falan değil. Yol 7-7,5 metre genişliğinde iki arabanın yan yana geçebileceği yol. Yan taraflarını da ağaçlandıracağız. Ağaçlarla yeşil bir yol üstünde geçecek, yaylaları birleştirecek. Ben bunu anlamakta zorlanıyorum. Zaten mevcut yollar var. Mevcut yollar üzerinden gidiyoruz. Gidip bir görsünler. Ezbere değil, karşı çıkmak için görmeden, bilmeden, kasıtlı olarak karşı çıkılıyorsa ona söyleyeceğim bir şey yok. Samimi olan arkadaşlara şunu tavsiye ediyorum; gelin bir bakın. Orada ağaç var mı? Mevcut yolu ıslah ediyoruz, düzeltiyoruz. Rahat şekilde gelen turistlerin, vatandaşların yaylalarına ulaşmasına, gezmelerine imkan verecek bir iyileştirme çalışması yapılıyor. Yeşil yolu her bakımdan destekliyorum. Çevreci bir yoldur. Talimat verdik, yol boyunca ağaçlar dikilecek” dedi.

Bu arada Yeşil Yol çalışmasıyla ilgili, Çamlıhemşin ilçesi Yukarıkavron - Samistal yaylaları bağlantı yolunda iş makinelerinin çalışmaları durdurmak isteyen 6'sı kadın 11 kişi jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı. Yeşil Yol Proesi kapsamında çalışmalar ise aralıksız şekilde devam ediyor.

artvin-001.jpg

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin’de 244 milyon TL’lik 22 adet tesisin temel atma ve açılış törenine katıldı. 
Artvin'de Çoruh Nehri kıyısında Devlet Su İşleri (DSİ) tarafından yapımı tamamlanan Çoruh Parkı'nın da aralarında bulunduğu toplu temel atma ve açılış törenine katılan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Artvin'e daha önce verdiği müjdelerden, 555 milyon lira tutarındaki 19 projeden 15'ini tamamladıklarını belirterek, “Kalan 4 projeyi de kısa sürede bitireceğiz. Bugün 268 milyon liralık 27 yeni müjde ile geldik. Artvin Belediye Başkanımız bana makamında bir karpuz suyu içirdi, ardından 150 milyon liralık daha yatırımın sözünü aldı. Ben de gaza geldim, söz verdim” ifadelerini kullandı.
Bakan Eroğlu, konuşmasının ardından yapımı tamamlanan ve devam eden projelerin açılışı ve temel atma törenini gerçekleştirdi. Daha sonra park alanını gezen Bakan Eroğlu, üzerinde adı yazılı çam fidanına su döktü.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
6 Yorum