1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. DEMOKRASİ NÖBETİNE ARA VERİLDİ
DEMOKRASİ NÖBETİNE ARA VERİLDİ

DEMOKRASİ NÖBETİNE ARA VERİLDİ

15 Temmuz’dan bu yana 27 gündür meydanlarda tutulan demokrasi nöbetine Ankara Beştepe Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen dev mitingde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın halkına yapmış olduğu teşekkür konuşmasıyla ara verildi.

A+A-

RAMAZAN YILDIRIM
Televizyon ekranlarından canlı yayınlanan dev miting Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında toplanan vatandaşlara da dev ekrandan izletildi.

dem3-004.jpg

81 ilde 27 gün boyunca tutulan Demokrasi nöbetinin son akşamında Rizeliler İlk günkü heyecanla yine meydandaydı...

dem1-003.jpg

Pazar'da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında toplanan vatandaşlara çığ köfte, şalgam suyu ve dondurma ile şeker ikram edildi.

demokrasi.jpg

Kur’an-ı Kerim, kasideler, ilahiler ve tekbirlerle başlayan ve ikramlarla devam eden demokrasi nöbetine özellikle bayanlar, yoğun ilgi gösterdi.

dem2-004.jpg

RİZE'DE MUHTEŞEM FİNAL

dem5-003.jpg

Rize Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında son final nöbetine, Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap, Ak Parti Rize İl Başkanı Muhammet Avcı, İl Genel Meclis Başkanı Mehmet Kazancı, Rize İl Emniyet Müdürü Adem Çakıcı, Ak Parti Rize Merkez İlçe Başkanı Sadettin Türüt ve binlerce vatandaş katıldı.

dem4-004.jpg

“Başkan Kasap’tan teşekkür konuşması”

Demokrasi nöbetinin son gününde hemşehrileriyle bir arada olan Rize Belediye Başkanı Prof. Dr. Reşat Kasap yapmış olduğu teşekkür konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bütün illerimizde olduğu gibi bizlerde sizlerle birlikte burada 27 gün boyunca yaşamış olduğumuz süreci protesto ettik ve Milli İradeye hep birlikte sahip çıktık. Bu süreçte bizleri burada yalnız bırakmayan Rize Milletvekillerimize, İl Protokolümüze ve bu alanı her akşam hınca hınç dolduran siz değerli halkımıza İl Belediye Başkanı olarak şükranlarımızı sunuyorum. Sayın Cumhurbaşkanı’mızın da ifade ettiği gibi bu akşam burada bu nöbetimize ara veriyoruz.

“Burası olası bir durumda bizlerin toplanma yeri olacaktır”

“Siz değerli halkımızdan bir isteğim var. Demokrasi nöbetimize ara veriyoruz fakat olurda ansızın bir gün ülkemiz üzerinde gözü olanlar zaman içerisinde bizleri tereddüde düşürürlerse olurda bir gün iletişim ağları çöker, ışıklar söner karanlığa kalırsak yapacak olduğumuz iş Vatan Bayrak için yine yeniden Rize 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanında burada toplanmaktır.”

“12 Rizeli şehidimizin adını daima bu meydanda yaşatacağız”

Yaşanan bu süreçte ülke genelinde yaşadığımız kalkışmada 12 Rizeli hemşehrimiz canlarını bu vatan uğruna seve seve feda ettiler. Onlara bir vefa borcumuz olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu manada Rize Belediyesi olarak şehitlerimizi bağrımıza bastık ve onların adını ilimizde yaşatmak adına hepsinin isimlerinin yazdığı geçici bir Şehitler Anıtı oluşturduk. Bu Şehitler Anıtımızı yeni meydan projemizi hayata geçirdiğimiz zaman daha kalıcı bir şekilde meydanımızın ortasında yeniden inşa edeceğiz ve ölümsüz kahramanlarımızı bu meydanda yaşatacağız. 27 gün boyunca göstermiş olduğunuz bu kararlı duruşunuzdan dolayı sizlere bir kez daha minnettar olduğumuzu belirtiyor hepinizi Allah’a emanet ediyorum” dedi.

fotogaleri.gif

video1.png

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız