1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Emekli Binbaşı'dan anlamlı sözler
Emekli Binbaşı'dan anlamlı sözler

Emekli Binbaşı'dan anlamlı sözler

Rize’de bir konferans veren Emekli Binbaşı Asım Yekeler “Mutsuzluk ve çatışmanın özü insanların birbirini değiştirmek istemesinde yatıyor” dedi.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize Valisi Kasım Esen, Belediye Başkanı Halil Bakırcı, Emniyet Müdürü Şammaz Demirtaş, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri ile memurlarının dinlediği, Rize İsmail Kahraman Kültür Sitesi'ndeki 'Mutlu Olmanın Sırları' konulu konferansta konuşan Kişisel Gelişim Uzmanı Emekli Binbaşı Asım Yekeler, mutlu olmak için kin, nefret ve kıskançlık gibi duygulardan uzak durulması gerektiğini söyledi.

"Mutluluğun en önemli kaidelerinden bir tanesi adil olmaktır" diyen Yekeler, "Mutsuzluğun ve çatışmaların kaynağında, insanları olduğu gibi kabul etmemek ve onu değiştirmeyi istemek yatmaktadır. Her insanın karşısındaki istediği gibi olamaz. İnsanların farklı düşünmesi kadar doğal bir şey yoktur. Çatışmanın özü insanların birbirini değiştirmek istemesinde yatıyor. Mutlu olmak istiyorsak kin, nefret ve kıskançlık gibi duygulardan uzak durmamız gerekiyor. Sert rüzgârların ve asırların deviremediği kocaman çınar ağaçlarını dört tane kurt çürütüp yıkabiliyor. İnsanı da yıkan dört tane kurt vardır. Bunlar; kin, nefret, kıskançlık ve husumettir. Mutluluğun sırrı bunlardan uzak durmakta yatar. Uzun yaşamanın sırrı da mutlulukta" şeklinde konuştu.
Konuşmasında yaşanmış birçok örneğe değinen Yekeler, insanların günümüzde yaldızlı koltuklarda mutsuzluk yaşadığını ifade ederek, "Şekil olarak beraberlik var ama insanlar yapayalnız. Evli çiftler bile sıkıntılarını paylaşamıyor, yalnızlık çekiyorlar. İnsan, yaratılanlar içerisinde en mükemmelidir. Her insanın güzel bir tarafı mutlaka vardır. Önemli olan kötü tarafların arasında güzeli bulabilmektir. Mutluluk, cepleri para doldurarak sağlanamaz. Bir idareci, mahiyetindeki memurlarını mutlu edebiliyorsa başarılıdır. Bir baba evinin ziline bastığında içeriden 'yaşasın babam geldi' sözlerini duyabiliyorsa başarılı bir babadır. Eğer içeriden gelen ses 'eyvah babam geldi' ise o baba başarısızdır. Gerek baba gerek bir idareci güneş gibi olmalıdır. Gelmediği zaman ihtiyaç duyulmalı ve özlenmelidir" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum