1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de nevruz kutlaması İZLE
Rize'de nevruz kutlaması İZLE

Rize'de nevruz kutlaması İZLE

Rize'de nevruz dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenlenirken Vali Kasım Esen ateş yakıp çekiçle örs üzerinde demir dövdü.

A+A-

Göktürk FIRAT - Rize'de nevruz dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenlendi.
Bahar Bayramı olarak bilinen Nevruz Rize de bir takım etkinliklerle kutlandı. Rize Üniversitesi Salonu'nda düzenlenen programda Nevruz konulu sinevizyon gösterisi yapıldı. Nevruz'la ilgili kompozisyon ve şiirler okundu. Ardından Rize Üniversitesi Bahçesi'nde nevruz ateşi yakıldı. Burada Düzenlenen etkinliği; Rize Valisi Kasım Esen, Rize Jandarma Alay Komutanı Albay Erol Çelik, Rize Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Nazmi Turan Okumuş, Çaykur Genel Müdürü Ekrem Yüce, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 Nevruz ateşi Rize Valisi Kasım Esen tarafından yakıldı. Esen dana sonda körüklü ateşte kızarttığı demiri çekiçle örs üzerinde dövdü. Çekiçle demire vururken her vuruşunda; "Ulusumuzun birlik ve beraberliğini bozmak isteyenlerin kafasına, Türk Ulusunun önüne engel koymak isteyenlerin kafasına ve Barış ve özgürlüğümüzü engellemek isteyenlerin kafasına" dedi. Daha sonra nevruz ateşinin üzerinden atlanıldı. Ateşin üzerinden atlayanlar arasında Rize Valisi Kasım Esen'de yer aldı.



HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız