1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'a okul kazandırmıştı; yaşama veda etti
Pazar'a okul kazandırmıştı; yaşama veda etti

Pazar'a okul kazandırmıştı; yaşama veda etti

Pazar Hüseyin Sarıoğlu İlk-ortaokulunu ilçeye yaptıran Sarıoğlu ailesinin büyüğü Dr. Ali Rıza Sarıoğlu 97 yaşında İstanbul’da hayata veda etti.

A+A-

Pazar’da Sarıoğlu ailesinin en büyüğü Dr. Ali Rıza Sarıoğlu 97 yaşında İstanbul’da hayata veda etti.

Pazar Hüseyin Sarıoğlu İlköğretim okulunu yaptıran Dr. Ali Rıza Sarıoğlu’nun cenazesi yarın (01.12.2018 Cumartesi) Pazar Sahil Camiinde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Yukarı Soğuksu mahallesindeki aile mezarlığına defnedilecek.

sar4.jpg

Dr. Ali Rıza Sarıoğlu kimdir?
Hüseyin Sarıoğlu İlkokulu/Ortaokulunu yaptıran Dr. Alirıza Sarıoğlu 1921 yılında Rize-Pazar’da doğdu.1928’de Pazar’da İlkokula başladı. Ortaokul ve lise öğrenimini Trabzon’da tamamladıktan sonra 1939’da İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesine girip 1945 yılında mezun olarak doktorluk diplomasını kazandı. Askerlik hizmetini bitirdikten sonra muhtelif belediye tabipliklerinde çalıştı. Çocuk hastalıkları ve bakım ihtisasına İstanbul Şişli Etfal Hastanesinde başladı. 1951 yılında ihtisasını tamamlamak üzere ABD’ ye gitti. Amerika’da değişik hastanelerde çalışarak ihtisas süresini tamamladı. Bunu takiben ikinci ihtisas çalışmasını alerji dalında yaptı ve İstanbul’ da ofisini açarak hastalarına hizmet vermeye başladı. Görevine büyük bir aşkla bağlı olan Sarıoğlu 1987 yılına kadar hizmetlerine devam edip emekliye ayrıldı. İstanbul’ da ikamet ederken 29.11.2018 tarihinde hayata veda etti. 

sar3-001.jpg

sar2-001.jpg

sar1-001.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum