1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'da engelliler aradan engeli kaldırdı
Pazar'da engelliler aradan engeli kaldırdı

Pazar'da engelliler aradan engeli kaldırdı

Pazar Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım Merkezinde tedavi gören engellilerin hazırladıkları programda coşku ile birlikte duygusal anlar da yaşandı...

A+A-

Engelliler haftası kapsamında Özel Doğu Karadeniz Engelli Bakım Merkezinde kutlama etkinlikleri yapıldı.

eng8.jpg

Bakım merkezinde yaşayan tüm engellilerin katıldığı etkinlikte sorumlu müdür Emine Ataman engellilerle ilgili bir sunum gerçekleştirdi.

eng.jpg

Ataman, yaptığı konuşmada, toplumda engellilerin pozitif ayrımcılıkla en iyi yaşam standardında ve en iyi koşullarda yaşamasının insan refahı için elzem olduğunu ifade ederek, “Kalkınmış milletlerin engellilerinin yaşam standardı, o ülkenin sosyal politikalarını insanına ne şekilde uyguladığını gösterir. Devletin ve ailelerin bizlere emanet ettiği bu özel insanlara en kaliteli şekilde bakmak ve hizmet etmek bizler için bir onurdur. Bizim misyonumuz engellinin yaşam kalitesini günden güne geliştirerek Türkiye’deki engelli bakım merkezleri arasında ilk 3’e girmektir. Bizler büyük bir aile olduk. Evimizdeki engelli bireylerin nasıl yaşamasını istiyorsak aynısını plan program ve etik çerçevede uzman personellerimizle engellilerimize uyguluyoruz. Engellilere acınmaması gerektiğini onlara saygı duyulması gerektiğini hatırlatmak istiyoruz. Engellilere ayrımcılık yapılmaması gerekiyor. Onların sağlıklı bireylerden İnsaniyet özünde hiç bir farkı yoktur. Yeter ki engeller zihinde olmasın. Burada yıl boyunca çeşitli eğitsel ve kültürel destek alan engelliler sosyal faaliyetlerle moral ve motivasyon yönünden ileri seviyeye ulaştılar.” dedi.

eng2-002.jpg

 Programda coşkulu ve duygusal anlar yaşanırken engelliler kendilerinin hazırladıkları şiir ve şarkıları seslendirdiler. Yine engellilerin hazırlayıp sundukları tiyatro ve folklor gösterileri de büyük alkış aldı.

eng3-002.jpg

eng7.jpg

eng6-002.jpg

eng5-002.jpg

eng4-002.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum