1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Prof. Dr. Köymen, 'Bu kanlı eylemi yapanlar hesabını verecektir'
Prof. Dr. Köymen, 'Bu kanlı eylemi yapanlar hesabını verecektir'

Prof. Dr. Köymen, 'Bu kanlı eylemi yapanlar hesabını verecektir'

Pazar'da cenaze namazına katılan CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, Ankara'da yapılan terör saldırısında faillerin bir an önce bulunması gerektiğini söyleyerek, "Bu kanlı eylemi yapanlar hesabını verecektir." dedi.

A+A-

Ankara'daki mitingde yapılan terör saldırısında hayatını kaybeden Osman Turan Bozacı için Pazar ilçesindeki Sahil Camisi'nde düzenlenen cenaze törenine CHP heyeti ile birlikte katılan CHP Rize Milletvekili Adayı Prof. Dr. Kemal Köymen, Ankara'da yapılan mitingde 100'den fazla kişinin hayatını kaybettiğini ve 200'den fazla kişinin de yaralandığını hatırlattı.

chp3-002.jpg

Köymen, açıklamasında, "Ülkemizin birlik ve beraberliğine, bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan bir terör eylemidir bu. Ben bunu bir katliam olarak değerlendiriyorum. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyorum. Yaralı vatandaşlarımızın da bir an önce sağlığına kavuşacağını ümit ediyorum. Her fırsatta akan kan üzerinden siyaset yapılmamasına vurgu yapıyorum. Biz CHP olarak bu olayları fırsat bilerek, istismar ederek siyaset yapmayacağız. Bu kanlı eylemi yapanlar er ya da geç tespit edilerek adalete hesap verecek, cezasını ödeyecektir. Faiiler bulunana kadar kimseyi suçlamak istemiyoruz." dedi.

chp2-002.jpg


GÜVENLİK ZAAFİYETİ VAR

Olayda bir güvenlik zaafiyeti olduğuna dikkat çeken Köymen, "İktidar olduğumuzda bu tür olayların yaşanmasına izin vermeyeceğiz. Gerekli önlemleri alacağız. Maalesef mevcut hükümet bu mitingde gerekli önlemleri alamadı ve bu tabloyu yaşamak durumunda kaldık. Kardeş kavgasına son vererek ülkemizde huzur ve refah ortamını hep beraber inşa edeceğiz. Biz kesinlikle savaş istemiyoruz. CHP olarak 'önce insan, ince birlik, önce Türkiye' diyerek yolumuza devam edecek, bu anlayışla hareket edeceğiz." diye konuştu.

chp1-002.jpg

 

ÇETİN KEÇELİ: "ÜLKE OLARAK ÇOK ZOR GÜNLERDEN GEÇİYORUZ"

Bir diğer CHP Rize Milletvekili Adayı Avukat Çetin Keçeli ise, "Herkes birlik ve beraberlik içerisinde bu terör meselesinin üzerine gitmeli. Burada siyasilere büyük görevler düşüyor. Bizim Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu bu birlik ve beraberlik mesajını hergün vermektedir. Bu saldırıyı yapanları şiddetle lanetliyorum. Terörün iyisi kötüsü olmaz. Terör terördür. Saldırıyı yapanların bulunması noktasında en başta Hükümet yetkililerine büyük iş düşüyor. Ölenler hepimizin arkadaşları, dostlarıydı. Terör için her türlü el birliğine biz siyasiler olarak hazırız." ifadelerini kullandı.

HABERİN VİDEOSU:

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız