1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize'de üniversite öğrencileri yemekten zehirlendi
Rize'de üniversite öğrencileri yemekten zehirlendi

Rize'de üniversite öğrencileri yemekten zehirlendi

Rize Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde öğrenciler yedikleri yemekten zehirlenerek hastanelik oldu. Sayının artmasından endişe ediliyor

A+A-

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kampüs yemekhanesinden bu akşam yemek yiyen öğrencilerden 58’i zehirlenme belirtileri nedeniyle hastanelere kaldırıldı. 

Edinilen bilgiye göre, RTEÜ Kampüs yemekhanesinde bu akşam çıkan köfteden yiyen öğrenciler bir süre sonra kusma, mide bulantısı ve ishal belirtileri nedeniyle Rize Devlet Hastanesi ve RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmaya başladı.

Şu ana kadar 39 öğrenci Rize Devlet Hastanesi’ne başvururken, 19 öğrenci de RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne getirildi.

Aynı yemekten yüzlerce öğrencinin yediği öğrenilirken, sayının artmasından endişe edildiği bildirildi.


HABER GÜNCELLEME: 13 Aralık 2017 Çarşamba 08:47:21 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi’nde yemekten zehirlenen öğrencilerin sayısı 473'e yükseldi 

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Kampüs yemekhanesinden dün öğle ve akşam yemeğinden yiyen öğrencilerden zehirlenenlerin sayısı 473'e yükseldi. 

Fener mahallesindeki RTEÜ Kampüs yemekhanesinde dün öğle ve akşam yemeğinde çıkan İzmir Köfte’den yiyen öğrenciler bir süre sonra kusma, mide bulantısı ve ishal şikayetleri nedeniyle Rize Devlet Hastanesi ve RTEÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne başvurmaya başladı. Yedikleri yemekten zehirlenen kız ve erkek öğrencilerin hastanelere akını gece boyunca devam ederken, sayı bugün sabah saatlerine kadar 473'e ulaştı. Rize İl Sağlık Müdürlüğü tarafından 'Acil' koduyla göreve çağrılan doktor, hemşire ile sağlık personelleri gece boyunca yoğun bir mesai yaptı. Öğrencilerden 463'nün hastanelerden taburcu edildiği 10 öğrencinin ise yatarak tedavisinin sürdüğü öğrenildi.

VALİ'DEN ZİYARET

Rize Valisi Erdoğan Bektaş ve Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman hastanelerde tedavi gören öğrencileri ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 

“Ailelerimiz rahat olsunlar”
Ziyaret sonrası açıklamalarda bulunan Vali Erdoğan Bektaş, “Öğle ve akşam saatlerinde yenilen yemekten dolayı öğrencilerimiz zehirlenmiştir. Hastanede gerekli müdahaleler kendilerine yapılmıştır. Tam olarak neden zehirlendiklerini en kısa zamanda çözeceğiz. Tahliller için yemeklerden gerekli numuneler alınmıştır. Ailelerimiz rahat olsunlar. Hastaneye gelen öğrenciler arasında durumu ağır olan bir vakamız yoktur. Bu zehirlenmenin nereden kaynaklandığını bulmak için elimizden gelen gayreti göstereceğiz” dedi.

“Üniversite olarak inceleme başlattık”
RTEÜ Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Karaman ise yaptığı açıklamada “Ailelerimiz kesinlikle rahat olsun. Biz hastanede incelemelerimizi yaptık. Hiçbir öğrencimizin durumu ağır değildir. Gerekil müdahaleler kendilerine yapıldı. Üniversite olarak konuyla ilgili inceleme başlattık” ifadelerini kullandı.

“Yemekte sanki bir koku vardı”
Zehirlenen üniversite öğrencilerinden Hacı Yusuf ve Batuhan Aras ise “Öğleyin de aynı yemeği ‘sulu köfte’ yedik. Yemekte sanki hafif bir koku vardı. Mide bulantısı oldu. Serum taktılar bazılarımız ayakta bazılarım ise yatakta tedavi edildi” açıklamasında bulundular.​

ÜNİVERSİTEDEN BASIN AÇIKLAMASI

Konuytla ilgili üniversiteden sabah saat 10.00'da yapılan basın açıklamasında ise şu ifadelere yer verildi: 

"Üniversitemizin farklı bölümlerinde okuyan bazı öğrencilerimiz 12.12.2017 Salı günü akşam saatlerinde mide bulantısı ve karın ağrısı şikâyetleri ile Üniversitemiz Eğitim Araştırma Hastanesi ile Rize Devlet Hastanesi acil servislerine müracaat etmişlerdir. Her iki hastanede öğrencilerimize anında gerekli müdahaleler yapılmış ve öğrencilerimiz 1-2 saat müşahede altında tutularak taburcu edilmişlerdir. Şu an itibariyle söz konusu olaydan dolayı sağlık sorunu yaşayan herhangi bir öğrencimiz kalmamıştır.

Olay hem adli makamlarca, hem de Üniversitemiz bünyesinde oluşturulmuş olan komisyon tarafından bütün boyutlarıyla soruşturulmaktadır. Olayın neden kaynaklandığı ve sorumlularının kimler olduğu en kısa sürede tespit edilecek ve haklarında gerekli yasal işlemler yapılacaktır. Ayrıca bundan sonra da bu tür olayların yaşanmaması için alınması gereken bütün önlemler alınacaktır.

Olayın başından sonuna kadar bizzat ilgilenen, hastanede öğrencilerimizi ziyaret eden başta Valimiz Sayın Erdoğan BEKTAŞ olmak üzere AK Parti, CHP ve MHP il Başkanları ile Yönetimlerine; Milletvekillerine, İl Sağlık Müdürüne, KYK İl Müdürüne, Gıda Tarım ve Hayvancılık İlk Müdürüne; öğrencilerimizin bir an önce sağlıklarına kavuşması için öz verili olarak çalışan Üniversitemiz Eğitim Araştırma Hastanesi ve Rize Devlet Hastanesi Başhekimleri ile acil serviste görevli hekim ve sağlık personeline; öğrencilerimizi bir an olsun yalnız bırakmayan, hastanede onlarla birebir ilgilenen Üniversitemiz Akademik ve İdari Personeli ile Üniversitemiz Öğrenci Konseyine, öğrencilerimizin arkadaşlarına; ilk andan itibaren doğru bilgi akışının sağlanması ve herhangi bir bilgi kirliliği oluşmaması için gayret eden, sorumlu medya mensubu örneği gösteren yerel ve ulusal medyanın ilimizdeki temsilcilerine; kısacası olaya sağduyulu yaklaşan ve yardımcı olmaya çalışan herkese teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz."

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum