1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeli dolmuşçulardan teröre tepki
Rizeli dolmuşçulardan teröre tepki

Rizeli dolmuşçulardan teröre tepki

Rize minibüs esnafı ülkede yaşanan terör olaylarına sessiz kalmadı. Rizelinin terör öfkesi pankartlara da yansıdı...

A+A-

Türk bayrakları asılan yaklaşık yüz araçlık konvoy oluşturan Rize şehir içi minibüs esnafı, terör olaylarını protesto etti.

eylem4-005.jpg

Terörün her türlüsünü lanetleyen minibüs esnafı; "Askerin ve polisin yanındayız, söz konusu vatansa gerisi teferruattır" sloganlarıyla şehirde tur attılar.

eylem3-009.jpg

Konvoydakilerin açtığı ‘Biz gerekirse Rize’yi de Kandile taşırız’ şeklindeki pankart ise dikkat çekti.

eylem2-008.jpg

Şehir turunu klakson çalarak tamamlayan konvoydakiler, daha sonra Cumhuriyet meydanındaki Atatürk Anıtı önünde saygı duruşunda bulunarak, İstiklal marşı okudu.

Grup adına bir açıklama yapan Rize şehir içi Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Sultan Dinç, yaşanan olayları kınayarak Türk milletinin bir çok olaydan kahramanlıkla çıktığını hatırlattı. 

eylem5-002.jpg

Türk milletinin 30 Ağustos Zafer Bayramını kutlayarak basın açıklamasına başlayan Rize Şehiriçi Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı Sultan Dinç, “Ülkemizde son zamanlarda artan terör olaylarına karşı biz Rizelilerde sessiz kalamadık. Herkes gibi bizde bu saldırıları terör olaylarını telin ediyoruz. Her varlık uğrunda ödenen bedel oranında değerli olur. İnsan canından daha kıymetli bir bedel yoktur. İnsan canını vatan uğrunda vermekten çekinmez. Böylece vatan asıl değerini kazanır. Şair dediği gibi ‘Bayrakları bayrak yapan kandır. Toprak eğer uğrunda ölen varsa vatandır’ can ile kan ile alınan toprak vatandır. Merhum Mehmet Akif’te diyor ki ‘Sahipsiz olan vatanın batması haktır, sen sahip olursan bu vatan batmayacaktır’ hepimiz vatanımıza milletimize bu günlerde daha çok sahip çıkmalıyız. Biz kan dökmeyi seven bir millet değiliz, ancak  söz konusu vatan olunca Dünyanın şah damarını kesmekten çekinmeyiz. Biz bu gün bu vatan üzerinde nefes alıyorsak; birileri nefesini feda ettiği içindir. Biz burada sağ yaşıyorsak birileri canını verdiği içindir. Biz yaşayalım diye canlarını feda eden şehitlerin haklarını ödemek mümkün değildir. Polis ve askerin şehit düşünce her yeri cennetle kokuyor. Bu vesile ile bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor acılı yakınlarına baş sağlığı diliyoruz" diye konuştu. 

eylem1-009.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
11 Yorum