1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rizeliler’den ‘Sen anlat Karadeniz’ dizisine tepki
Rizeliler’den ‘Sen anlat Karadeniz’ dizisine tepki

Rizeliler’den ‘Sen anlat Karadeniz’ dizisine tepki

RİDEF Rize Dernekler Federasyonu tarafından yapılan yazılı açıklama ile “sen anlat Karadeniz” adlı dizinin Karadeniz’i yanlış tanıttığı gerekçesi ile tepki gösterildi.

A+A-

“Sen anlat Karadeniz dizisine tepkimizdir” başlığıyla RİDEF Genel Başkanı Recep Albayrak imzasıyla yapılan yazılı açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Osman Sınav gibi usta bir yapımcı ve yönetmenin Karadeniz’de film çekmesi, bölgenin tanıtımına katkı sağlamaktadır. Film gösterime girdiğinde maalesef şaşkınlığa uğradık. Karadeniz’in örf adet gelenek görenek ve ananelerine tamamen ters bir yapımla karşılaştık. Bu çirkinliğe sessiz kalınamazdı. Hocanın kafasına basma sahnesi ile Karadenizli ailenin büyüklerinin yanında edebe aykırı davranışları asla kabul edilemez. Bazı sahnelerinde edep ve hayâdan uzak bölümleri bulunan dizinin seslendirmesi de gerçeğe uygun yapılmamıştır. Karadeniz insanının karakteristik özelliklerinin gerektiği gibi yansıtılmadığı müşahede edilen dizide gerek şive ve gerekse uyum acısından nahoş bir tablo ortaya çıkmıştır. RİDEF Rize Dernekler Federasyonu ailesi olarak Bu yanlıştan biran evvel vazgeçilmesi, özür dilenmesi ve dizinin yayından kaldırılmasını yetkililerden önemle talep ve rica ediyoruz.”

recep-albayrak.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
27 Yorum