1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. 75 bin dolarlık televizyon!
75 bin dolarlık televizyon!

75 bin dolarlık televizyon!

Evet yanlış duymadınız tam tamına 75 bin dolar. Gösteriş meraklıları için ideal TV'ye Türkiye'den 15 müşteri çıktı.

A+A-

Güney Koreli elektronik firması LG, çerçevesi 24 ayar altınla kaplı televizyonu Dubai'den gelen sipariş üzerine üretti. 71 inç boyutundaki televizyon dış görünüşünün yanı sıra teknik özellikleriyle de dikkat çekiyor.
LG'nin özellikle petrol zengini ülkelerinin bulunduğu Ortadoğu ve Afrika'yı hedefleyerek ürettiği altın kaplamalı televizyona Türklerin ilgisi de büyük oldu. Türkiye'den "dünyanın en gösterişli" televizyonu için 14 sipariş geldi. Teşhirdeki televizyon ise Ankara'da satıldı. 1920x1080 piksel ve HD teknolojisine sahip plazma televizyonu Türkiye'ye Digicom getirdi. Digicom Türkiye'de sadece 15 adet televizyon satarak 1 milyon 125 bin dolar kazandı.
Pırlantalı kumaşın metresi 1.700 YTL
Türkiye'de artan lüks merakı İngiliz hazırgiyim markası Scabal'ı da harekete getirdi. Scabal, içinde elmas parçalarının bulunduğu kumaşlarla üretilen "Diamond Chip" koleksiyonunu Türkiye'de ocak ayında vitrine çıkarmaya hazırlanıyor. Elmas parçaları ile işlenen yün, iplik haline getirildikten sonra dokunarak kumaş üretiliyor. Scabal, sipariş alarak ince ince işlediği bu kumaşlardan kıyafet dikiyor. Bir elbise için 260 gram ağırlığında kumaş kullanılıyor. Pırlantadan elde edilen kumaşın metre fiyatı ise tam 1.700 YTL. Türkiye'de son dönemde artan lüks çılgınlığı bunlarla da sınırlı değil.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum