1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Microsoft deniz dibine veri merkezi kuruyor
Microsoft deniz dibine veri merkezi kuruyor

Microsoft deniz dibine veri merkezi kuruyor

Günümüzde neredeyse her firma dev serverlara sahip ve yapılan işlemler için bir veri merkezine ihtiyaç duyuyor. Bu büyük şirketlerden olan Microsoft'ta yeni büyük veri merkezi için yer olarak deniz dibini seçti.

A+A-

ENGİN YÜKSEL
Project 
Natick adı verilen projenin kara parçasında kurulması elbette mümkün ancak şirketin bu projede amacı başka. Bildiğiniz gibi veri merkezlerinde onlarca sunucu bulunuyor ve devamlı çalışmasının sonucunda ısınma sorunları baş gösteriyor. İşte burada Microsoft'un ince düşüncesi devreye giriyor. Şirket bu merkezlerde artan ısınma sorunlarını çözmek ve soğutma maliyetini azaltmak için yeni veri merkezi için denizin dibini seçmiş.

İlk olarak 2013 yılında çalışmalarına başlanan projede yapılan prototip veri merkezi geçtiğimiz gün test edilmek üzere denizin dibine bırakıldı.

Şuan test aşamasında olan ve şimdilik olumlu sonuçlar alınan proje başarılı olursa bulut hizmeti sunan veri merkezleri su altına taşınarak soğutma maliyetleri düşürülecek ve daha iyi hizmet sunulacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız