1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. ABD interneti kapatsa dünya durur
ABD interneti kapatsa dünya durur

ABD interneti kapatsa dünya durur

Rahmi Koç, ABD'nin dünyanın kaderini her yönden değiştirecek güce sahip olduğunu öne sürdü.

A+A-

Koç Holding Onursal Başkanı Rahmi Koç, bugün Adapazarı Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Meclis Toplantısı'na katıldı. Dolar faizini belirleme hakkının Amerika'da olduğunu söyleyen Rahmi Koç, “Dünyada hem siyasal hem ekonomik anlamda farklı gelişmeler oluyor. Doların son 50 senenin en düşük noktasında ve petrol varilinin 111 dolara dayanıyor. Dolar faizini belirleme hakkı Amerika'da” dedi. En büyük teknolojilerin ABD'de olduğunu söyleyen Koç, şunları söyledi: “Amerika, 'İnterneti kapatıyorum' dese dünya durur. En büyük teknoloji ABD'de bulunuyor. GSM onun attığı uydular sayesinde çalışıyor. Avrupalılar kendi internet ve GSM ağlarını kurmaya çalıştılar ama başarılı olamadılar. Dünyanın en büyük reel piyasası onlarda. Dünyanın en güçlü ve teknik ordusu da onlarda. Avrupa birlik gibi gözüküyor ama daha kendi anayasalarını birlik üyelerinden geçiremediler. Bir orduları daha yok. NATO'ya dayanıyorlar. Her ülkenin dış politikası, bayrakları ayrı, lisanları ayrı, vergileri ayrı, aralarında İngilizce konuşarak anlaşıyorlar. Dolayısıyla Avrupa Birliği, tek ülke olarak hareket etmek için çok senelere muhtaç.”

'ABD HAPŞIRIRSA DÜNYA NEZLE OLUR'

ABD'nin dünyanın en güçlü ülkesi olduğunu söyleyen Koç, “Bir laf vardır; Amerika hapşırsa dünya nezle olur. Bu laf boşuna söylenmemiş. ABD gripten yatıyor, bakalım dünyada daha neler olacak neler. Amerika nereden bakarsanız bakın dünyanın en güçlü ülkesi” dedi.

Basın mensuplarının Türkiye'de yaşanan sıcak gelişmeler ve bunların ekonomiye etkisiyle ilgili soruları üzerine Koç, “Özellikle ondan bahsetmedim. Çok hassas bir konu. Dolayısıyla hiç oraya girmeyelim. Biz dünyada dolaşalım daha rahat ederiz” dedi.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
5 Yorum