1. HABERLER

  2. YURT VE DÜNYA

  3. Adana'da yılan bebek şoku! +18
Adana'da yılan bebek şoku! +18

Adana'da yılan bebek şoku! +18

Yılan bebek ya da diğer adı ile "palyaço bebek"... İşte doktorları şok eden O BEBEK... +18

A+A-
Adana'da seyyar satıcılık yaparak ailesinin geçimini sağlayan Adnan Kösedağ (35), üçüncü çocuklarına hamile olan eşi Emine’yi (27), sancıları artınca Adana Doğum ve Çocuk Bakımevi Hastanesine kaldırdı.

Emine Kösedağ’ın sezaryenle dünyaya getirdiği bebeği gören doktor ve hemşireler, şaşkınlıklarını gizleyemediler. Hemen kuvöze alınan bebek, aileye gösterilmedi.

Bebeğin ilk kontrolünü yapan Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Deniz Kaya, toplumda "yılan bebek" ya da "palyaço bebek" olarak bilinen görünüme sahip bebeğin durumunun ailesel bir hastalıktan kaynaklandığını ve milyonda bir görüldüğünü belirtti.



Kaya,"Bazı cilt katmanlarının aşırı çoğalma ve kalınlaşmasıyla gelişen bir hastalıktır. Ciltte gerilmeye bağlı yarıklar oluşur. Bu hastalık genetik geçişli olduğu için tedavisi yoktur. Ne kadar yaşayabileceği bundan sonra yapacağımız ek testlerle belirlenecek" dedi.

"EVE GÖTÜRMEK İSTEMİYORUZ"

Baba Adnan Kösedağ ise ilk çocuklarının da aynı şekilde, ancak ölü doğduğunu ifade etti. Kösedağ, "İlk kız çocuk da son kız çocuk da böyle oldu. İki erkek çocuğumuzda herhangi bir sorun yok. Doktorlar, kız çocukta genetik olarak böyle bir hastalık oluştuğunu söylüyorlar" dedi.

Kösedağ, "Çocuğumuzu eve götürmek istemiyoruz. Hastanede bile zorlukla bakılırken evde bu çocuğa bakamayız. Ayrıca çocuğumuzun durumu karşısında çevredekilerin yaklaşımları da bizi üzüyor" diye konuştu.

Anne Emine ise çocuğunu hiç kucağına alamadığını ve çok zor durumda olduklarını ifade ederek, yetkililerden yardım istedi.

ARABİSTAN'DA DA OLMUŞTU:


Suudi Arabistan'ın Cidde kentinde bir hastanede Hasiba Kavarci isimli kadının 7. kızı olarak dünyaya gelen bebek, görenleri hayretler içinde bırakmış ve bu görüntüler kamuoyunda uzun süre tartışılmıştı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
22 Yorum