1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Ardeşen OSB'nin peşini bırakmıyor
Ardeşen OSB'nin peşini bırakmıyor

Ardeşen OSB'nin peşini bırakmıyor

Kalkandere'de yaşanan yer sorunu nedeniyle Organize Sanayi Bölgesi'nin sekteye uğramasının ardından Ardeşen OSB için yeni umut ışığı yandı.

A+A-

Rop: Ö. Faruk ZENGİNAL
Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan Rize’de yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili olarak Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal’ın yapmış olduğu ‘Rize OSB fırsatını kaçırdı’ şeklindeki açıklamanın yanlış anlaşıldığını söyledi.

Başkan Sinan, Rize’nin Kalkandere ilçesinin bu şansı kaçırdığını ancak Ardeşen’de düşünülen OSB ile ilgili çalışmaların hızlandırıldığını ifade etti.

Ardeşen’e yapılacak Organize Sanayi Bölgesi’nin Rize OSB olarak anılacağını kaydeden Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, “Kısa bir süre önce Rize’nin Kalkandere İlçesinde yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi’nin mahkeme kararıyla iptal edilmesinin ardından Ak Parti Rize İl Başkanı Hasan Karal’ın yapmış olduğu ‘Rize OSB fırsatını kaçırdı’ şeklinde ki açıklamalar yanlış anlaşıldı. Kalkandere Organize Sanayi’nin yapımıyla ilgili elde bulunan şans kaybolmuştur. Ardeşen’de Yapılması planlanan Organize Sanayi bölgesiyle ilgili ise çalışmalar hızlandırılmıştır.” diye konuştu.

ANKARA’DA ARDEŞEN OSB KONUŞULDU

Ankara’ya gerçekleştirdiği seyahatte Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bir takım görüşmelerde bulunduğunu belirten Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, “Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili Sayın Hasan Karal’ın açıklamaları yanlış anlaşılmıştır. Belki açıklama yazıya geçerken yanlış ifadeler kullanılmış olabilir veya eksik ifadeler kullanılmış olabilir. Ben konuyla ilgili Sayın Karal’a düzeltme yapmaları için ricada bulundum.” dedi.

KALKANDERE OSB ŞANSINI KAYBETTİ

Ak Parti Rize İl başkanı Hasan Karal’ın açıklamasını, “Rize Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi gündemden çıkmıştır” şeklinde düzelten Ardeşen Belediye Başkanı Mümtaz Sinan, “Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi’nin de gündem dışı kalmasıyla ilgili bir ibare yoktur. Bu yanlış anlaşılan bir cümledir. Rize Kalkandere organize sanayi bölgesi mahkeme kararı ile gündem dışına çıkmıştır. Ona düşen paranın bakanlığa dönüşü söz konusudur.” şeklinde konuştu.

ARDEŞEN OSB GÜNDEM DIŞI DEĞİLDİR

Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi’nin asla gündem dışında olmadığını vurgulayan Başkan Sinan, “Ardeşen OSB ile ilgili gündem hızlı bir şekilde devam ediyor. Takip edilen en önemli konularımızdan biridir. Rize Organize Sanayi Bölgesi olarak tek gündemde kalan Ardeşen organize Sanayi Bölgesidir.” ifadelerini kullandı.

KALKANDERE OSB’NİN KAYBI HEPİMİZİN ÜZÜNTÜSÜDÜR

Yapımı mahkeme kararı ile durdurulan Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi projesinin kaybına herkesin üzüldüğünü belirten Sinan, “Bu umudun yok olması elbette hiçbirimizin işine gelmemiştir. Rize için büyük bir kayıp ve üzüntü olmuştur. Ancak, Rize Kalkandere Organize Sanayi Bölgesi’nin gündem dışı kalması Ardeşen’deki çalışmayı biraz daha hızlandıracaktır. Bu konu ile ilgili sayın milletvekillerimiz ve bakanlarımız ile yaptığımız görüşmelerde bu konunun biraz daha aciliyet ve ivedilikle takip edilmesi gerektiği kanaati oluştu.” dedi.

ARDEŞEN OSB HEDEFİ 2010

Ardeşen Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili, 2010 yılı içerisinde OSB kurulacak arazideki bürokratik işlemlerin tamamlanarak Sanayi Bakanlığı’na devrinin yapılacağını belirten Başkan Sinan, “Kamu dışındaki alanların ve özel mülkiyetlerin de kamulaştırma işlemlerinin bir an önce başlaması için çalışmalar hızla yürütülmektedir. İnşallah bu yaptığımız çalışmalarda, Rize’deki iptal de dikkate alınıp daha kısa sürede bitecektir. Burada Organize Sanayi Bölgesi faaliyetinin hayata geçirilmesi; müteşebbislerimizi, yatırımcılarımızı bu bölgeye yönlendirmek sureti ile de iş ve istihdam imkânı oluşturacak. Memleketimizin ve milletimizin en önemli sorunlarından işsizliğe de çare olacak. Çalışmalarımızı hızla yürütüyoruz. Konunun takipçisiyiz. Bu konuda imkânlarımızı en son aşamaya kadar kullanacağız.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
14 Yorum