1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bakırcı, üstgeçidini böyle savundu
Bakırcı, üstgeçidini böyle savundu

Bakırcı, üstgeçidini böyle savundu

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, labirente benzetilen 300 metrelik üstgeçidi böyle savundu: 'Sahile helikopter ya da parşütle mi inelim?'

A+A-

Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı, yapımı devam eden ve yaklaşık 300 metre uzunluğundaki üstgeçidin tamamlanması ile Rize'nin yeniden denizi ve sahili ile barışacağını söyledi.

Bakırcı, yapımı devam eden üstgeçidin Atatürk ve Cumhuriyet caddeleri ile Menderes Bulvarı'nı Rize sahiline bağladığını belirtti.
ustgecit1.jpg
Karadeniz Sahil Yolu kapsamında yapılan çalışmalar ile şehrin denizden koparıldığını ifade eden Bakırcı, ''Bizim başka alternatifimiz yoktu. Cumhuriyet Caddesi'nden başlayan ve Karadeniz Sahil Yolu üzerinde daha önce yapılan mevcut üstgeçide ilave yaparak üstgeçidi 300 metre uzunluğa taşıyoruz. İsmail Kahraman Kültür Merkezi, Rize Ticaret ve Sanayi Odası yoğun olarak kullanılan alanlar. Bu üstgeçit ile sahilden çok rahatlıkla bu alanlara ulaşımı sağlamış olacağız'' dedi.
ustgecit4.jpg
Köprünün karmaşık olabileceğini kaydeden Bakırcı, ''Ancak bağlantıları yapabilmek için bunun olması gerekliydi. Aksi takdirde işlevselliği tartışılırdı. Halkı sahile ulaştırmak, sağlıklı hizmet vermek istiyorsanız böyle olmalıydı. İlginçliği de buradan kaynaklanıyor. Öyle zannediyorum ki, Türkiye'nin en uzun yaya üstgeçidi olacak. Yaklaşık 300 metre uzunluğundaki üstgeçidin tamamlanması ile Rize yeniden denizi ve sahili ile barışacak'' diye konuştu.
24606
Bakırcı, üstgeçit yapılan yerde çok kaza yaşandığını belirterek,
''Karadeniz Sahil Yolu'nun tamamlanmasının ardından bu noktada 6 ölümlü kaza oldu. Çok sayıda yaralamalı ve maddi hasarlı kaza yaşadık. Bu nokta en çok kullanılan üstgeçit noktası. Üstgeçidin tamamen bitmesi ile kazaların sıfıra yakın olacağını düşünüyoruz. Bu tür kazaları önlemek için bazı ciddi tedbirler gerekli. 'Üstgeçit orada olmasın' diyenler var. Sahile nasıl geçeceğiz? Helikopter ya da paraşüt mü kullanacağız? Bunun başka yolu yok.'' ifadelerini kullandı.

   İLGİLİ HABERLER:
* DÜNYANIN EN İLGİNÇ ÜSTGEÇİDİ!
* TÜRKİYE'NİN EN BÜYÜK ÜSTGEÇİDİ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
12 Yorum