1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Bayramoğlu en çok 2 dönem dedi
Bayramoğlu en çok 2 dönem dedi

Bayramoğlu en çok 2 dönem dedi

Rize'de ilk sıradan milletvekili seçilen Ali Bayramoğlu'nun Parlamento için biçtiği en uzun ömür 2 dönem. Bayramoğlu'nun Zaman gazetesindeki mülakatı:

A+A-

Erdal Şen, Ankara/Zaman

Kesseniz de iki dönemden fazla milletvekili olmam
Rize'de ilk sıradan milletvekili seçilen Ali Bayramoğlu, MÜSİAD'ın efsane başkanlarından. AK Parti lideri Recep Tayyip Erdoğan, Bayramoğlu'nu Mesut Yılmaz'ın bağımsız olarak sandıktan çıktığı Rize'den aday gösterdi.

Bayramoğlu'nun Parlamento hayatı için biçtiği ömür iki dönem. "Kesseniz, önüme altınlar yığsanız iki dönemden fazla milletvekili olmam." diyor. Birinci dönem ve ikinci dönemin yarısında hizmet vermeyi; arada kalan sürede ise yerine adam yetiştirmeyi planlıyor. Bayramoğlu, "Bana bağlı bir sistemi kabul etmem. Mezarlar, 'ben olmazsam olmaz' diyen adamlarla dolu." şeklinde konuşuyor. Siyaseti kendisi için meslek olarak görmüyor. Siyasetten beklentisi yok. "Ancak vücudumun zekatını vermek zorundayım." ifadesini kullanıyor. Ali Bayramoğlu, Erdoğan'ın yakın arkadaşlarından. İkisi de Rizeli ve ikisi de Kasımpaşa'da büyümüş. Erdoğan 1980 öncesi Milli Selamet Partisi'nin İstanbul İl Gençlik Kolları başkanı olduğunda Bayramoğlu yardımcılarından biriydi. 1989'da Refah Partisi'nden Beyoğlu belediye başkanı adayı olduğunda Ali Bayramoğlu partinin Beyoğlu ilçe başkanıydı. Bayramoğlu aileden siyasetçi. Babası Milli Nizam Partisi'nin kurucularından ve Milli Selamet Partisi İstanbul il başkanı. Babasının il başkanı olduğu yıllarda Erdoğan, İstanbul İl Gençlik Kolları başkanıymış. Bayramoğlu, iş dünyasının AK Parti hükümetinden memnun olduğunu savunuyor. Şu sözler ona ait: "Ekonomik kararların arkasında olunması ve önemli sorunları rahatlıkla masaya yatırabilmiş olması iş hayatı için çok önem arz ediyor."
Ali Bayramoğlu çalışma prensibini anlatırken, "Benim iki Y'ye hassasiyetim var." diyor. Bunları 'yorgunluk' ve 'yok' kelimesi olarak sıralıyor. Geçen hükümet dönemini 'tamirat ve tadilat' dönemi olarak tanımlıyor. Yeni dönem için iş dünyasının AK Parti'den umutlu olduğunu vurguluyor. "Çok daha büyük bir sıçrama ve ekonomik iyileşme yaşanacak." görüşünü savunuyor. Bölgesel ve sektörel sanayileşmenin daha da gelişeceği inancında: "Birinci 4-4,5 yıllık periyot tamirat ve tadilat dönemiydi. Rehabilitasyon tamamlandı, tedavi kısmı devam ediyor. İkinci dönemde bölgesel ve sektörel sanayileşmeyi yaymamız kaçınılmaz." Ali Bayramoğlu'nun seçim bölgesi ve çevresini ilgilendiren projeleri de var. Bunlardan bazıları şöyle: "Samsun'dan Hopa'ya kadar tersaneler zinciri kurulacak. Demiryolu hattıyla Trabzon, Diyarbakır, Hicaz ve Cidde birbirine bağlanacak. Böylece Çin pazarı Türkiye'den Karadeniz ülkelerine ve Avrupa'ya taşınacak. Otomotiv parçaları nasıl Türkiye'de üretiliyorsa Çin'in üretimi Türkiye'de yapılacak."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum