1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Bilgisayarda Joystik devri bitti
Bilgisayarda Joystik devri bitti

Bilgisayarda Joystik devri bitti

Video ve bilgisayar oyunları için geliştirilen yeni bir sistem insanların hareketlerini tanımlayarak komutları algılıyor.

A+A-

Joystikleri tarihe karıştıracak “3DV Systems” isimli buluş Las Vegas"taki teknoloji fuarında yılın buluşları kategorisinde finalist oldu. Sistem iki kamera sayesinde hareketleri algılıyor ve bunları komut olarak oyuna gönderiyor. Örneğin boks maçı oyununda yumruklarınızı sıkıyorsunuz ve gardınızı alıyorsunuz. Oyunda da karakter aynı gardı alıyor ve sizin savurduğunuz yumrukların aynısını savuruyor. Sistem ayrıca parmak işaretlerini de algılama özelliğine sahip. Baş parmağınızı havaya kaldırdığınızda sol, sağ başparmağınızı kaldırdığınızda sağa gidiyor. Orta ve işaret parmağınızı zafer işareti yapmanız ise “onaylıyorum” anlamına geliyor. Yaklaşık 200 dolara mal olan sistemi n yakın bir zamanda Nintendo, Sony gibi oyun konsollarında standart hale geleceği belirtildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız