1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Bilgisayarınız ne kadar hızlı?TEST
Bilgisayarınız ne kadar hızlı?TEST

Bilgisayarınız ne kadar hızlı?TEST

Bilgisayarınızın performansını hiç merak ettiniz mi? İşte size bir fırsat...

A+A-

Bilgisayar dünyası her geçen gün yenileniyor ve büyüyor. Herkesin bilgisayar alma amacı kendine özel: Kimisi bilgisayar alırken PC oyunlarıyla daha fazla zaman geçirecek şekilde bir sistem toplarken, kimisi ofis uygulamalarını çalıştıracak sade bir sistemle yetinmeyi yeğliyor. Sebebiniz her ne olursa olsun bilgisayar artık çağımızın olmazsa olmaz bir bileşeni olmuş durumda.

Ancak bilgisayar almakla da iş bitmiyor elbette. Bilgisayarınızın performansını merak ettiniz mi? Performans ölçümü yapan pek çok yazılıma internet üzerinden ulaşabilmeniz mümkün. Bu sayede bilgisayarınızın işlemci hızı dahil pek çok performans değerine bu yazılımlarla ulaşabiliyorsunuz.

NOT: Gerekli programları bu adresteki arama butonu yardımıyla indirebilirsiniz.
_____________


SiSoft Sandra Lite XI 2008 12.34
SiSoft Sandra, tepeden tırnağa donanım ve yazılım incelemesi yapabilen başarılı bir uygulamadır. Anakart, bellek, sabit disk, işlemci, BIOS ve Direct X dahil pek çok donanım ve yazılımın performans ölçümü karşılaştırmalı olarak yapılabiliyor.

SiSoft Sandra Lite XI 2008 12.34

CPU-Z 1.41
CPU-Z, işlemci, ön bellek, anakart ve bellek ile ilgili ayrıntılı bilgilere ulaşmanızı sağlayan başarılı bir uygulamadır. Herhangi bir kurulum gerektirmeyen CPU-Z ile örneğin işlemciniz ile ilgili pek çok detaya ulaşmanız mümkün.

CPU-Z 1.41

MonitorTest 3.0 Build 1000
Bilgisayar başında harcanan saatler düşünüldüğünde monitör kalitesinin ne derece önemli olduğunu anlamak çok da zor olmasa gerekir. MonitorTest, 25 farklı test aşaması ile ekranınızın performansını ölçmenize olanak tanıyan bir test programı.

MonitorTest 3.0 Build 1000

HD Speed 1.5.3.64
HD Speed Harddiskinizin okuma ve yazma hızını ölçerek ölçüm sonuçlarını grafiksel olarak kullanıcıya sunar. HD Speed, CD ya da DVD sürücülerin hızını ölçmek için de kullanılabiliyor.

HD Speed 1.5.3.64

CardTest 1.2
CardTest, flash kartları test etmek için geliştirilmiş bir uygulama. CardTest ile, CF, SD, MMC gibi flash kartlarınızı test edebilirsiniz. Ayrıca uygulamanın bu sürümünde, kayıp JPEG formatınızdaki resimlerin kurtarılması sağlanabiliyor.

CardTest 1.2

DU Meter 3.50 Build 2822
DU Meter, internet hızınızı UPLOAD ve DOWNLOAD olmak üzere 2 yönde ölçebilen bir yazılım. İnternet trafiğini saniye saniye ölçen DU Meter, belli bir kapasitenin aşımı durumunda haber vererek kotalı kullanıcıların da imdadına koşuyor.

DU Meter 3.50 Build 2822

Fresh Diagnose 7.72
Bilgisayarınızın performansını ölçmenize olanak tanır.Fresh Diagnose ile, bilgisayarınızın CPU, Harddisk performansını ölçebilir ve diğer donanım bileşenleri ile ilgili detaylı raporlara ulaşabilirsiniz.

Fresh Diagnose 7.72

Battery Eater Pro 2.6
Battery Eater Pro, laptop bataryalarının gücünü ölçen bir uygulama. Classic moddayken bataryanın gerçekte ne kadar süre enerjisiz çalışabildiğini görebiliyorsunuz.

Battery Eater Pro 2.6

Fraps 2.9.2
Fraps, saniyede kaç kare görüntü gösterildiğini öğrenmenizi sağlayan başarılı bir uygulama. Belirlediğiniz bir konumda, ekrandan FPS değerinizi an be an ölçebiliyorsunuz. CHIP

Fraps 2.9.2

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız