1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Bilim dünyası ikiye bölündü!
Bilim dünyası ikiye bölündü!

Bilim dünyası ikiye bölündü!

Bilim dünyası insan-hayvan karşımı embriyoların her iki cinse de benzemeyen bir “ara türe” yol açabileceği gerekçesiyle yeni bir tartışmaya başladı.

A+A-

Harvard Üniversitesi’nin Haziran’da bir tavşandan alınan yumurtalara insan hücreleri yerleştirerek kök hücre çalışmalarında kullanılmak üzere bir embriyo elde etmesi, bu alanda yaşanan etik tartışmaların sonlanması için büyük bir umut olarak görülmüştü. Bu kez bilim dünyası insan-hayvan karşımı embriyoların her iki cinse de benzemeyen bir “ara türe” yol açabileceği gerekçesiyle yeni bir tartışmaya başladı. İngiltere hükümeti, hayvan-insan karışı embryo üretilmesine yönelik çalışmaları yasakladı. Cambridge’in de bulunduğu 5 prestijli eğitim kurumu hükümetin bu kararını protesto için bir bildiri yayınladı. Bildiride insan yumurtası ile yapılan klonlama ve kök hücre çalışmalarının etik tartışmalar yarattığı kaydedilerek, “Hayvanlardan alınan yumurtalarda bu tartışma söz konusu değil. Kök hücreler alındıktan sonra embriyo da imha edilliyor” denildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız