1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Bilinmeyen numaralar değişiyor
Bilinmeyen numaralar değişiyor

Bilinmeyen numaralar değişiyor

Türk Telekomünikasyon A.Ş ve GSM operatörleri, 31 Mart 2007 tarihinden itibaren rehber hizmetlerini yeni numaralarından vermeye başlayacak.

A+A-

Bilinmeyen numaraların sorgulanmasında yeni bir dönem başlıyor. Telekomünikasyon Kurumundan lisans alan şirketler de artık rehber hizmeti verebilecek. Telekomünikasyon Kurumu Lisans ve Sözleşmeler Dairesi Başkanı Müminhan Bilgin'den alınan bilgiye göre, geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren ve rehber hizmetlerini yeniden düzenleyen yönetmelik çerçevesinde, Kurum, bu alanda faaliyet gösteren firmalara yeni rehber numaraları tahsis etti. Ayrıca sabit, mobil ve diğer telefon numaralarının yanı sıra işletmeciler abonelerine uçak, sinema, tiyatro biletleri, rezervasyon işlemleri gibi pek çok katma değer hizmeti verebilecek. Adres, e-posta, faks, cinsiyet, meslek gibi bilgiler ise abonenin onayı alınmak koşuluyla sunulabilecek. Yeni düzenlemeye göre, Türk Telekom'un bilinmeyen numaralar hizmetini verdiği ''118'' servisi 31 Marttan itibaren ''11811'' numarasıyla abonelerinin ihtiyaçlarını karşılayacak. GSM işletmecilerinden Turkcell ''11832'', Telsim Vodafone ''11842'', Avea ise ''11855'' numaralarından rehber hizmetleri sunacak. GSM operatörleri, yeni servis numaralarını Mart ayı faturalarında abonelerine duyurmaya başladı. Türk Telekomun kullandığı 118 kısa numarası ile GSM işletmecilerinin ilgili kısa numaraları 6 ay sonra kapatılacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız