1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Bill Gates'in muhteşem icatları!
Bill Gates'in muhteşem icatları!

Bill Gates'in muhteşem icatları!

Bilgisayar devrimini başlatarak çok şeyi değiştiren Bill Gates, bin 200 basın mensubunun karşısına çıkıp başdöndüren yeni icatlarını tanıttı.

A+A-

Microsoft’un sahibi Bill Gates; evde TV, bilgisayar, MP3 çalar ve cep telefonu gibi tüm elektronik cihazları birbirine bağlayan son sistemi tanıttı. Gates, “Artık TV’yle internete bağlanıp film izlenebilecek” dedi
Dünyada bilgisayar devrimini başlatan Bill Gates, ABD’nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı’nda (CES), 1200 basın mensubunun karşısına çıkarak “Dijital devrim başlıyor. Artık dünya tamamen değişecek” dedi. Amacının, tüm elektonik cihazları birbirine bağlayarak insan hayatını tamamen kolaylaştırmak olduğunu belirten Gates, Microsoft’un evler için özel olarak tasarladığı bir server (işletim merkezi) ve yazılımı Vista’yı tanıttı. Quattro olarak adlandırılan sistem sayesinde evdeki telefon, bilgisayar, MP3 çalar, oyun konsolu ve televizyon kablosuz ortamda birbirine bağlanıyor.
ELEKTRONİKLER BİRLEŞTİ
Hafızasına DVD formatında 1000 film kaydedebilen Quattro tüm medya (resim,ses,video) dosyalarının ana bir merkezde hafızaya alınmasına olanak sağlıyor. Örneğin, cep telefonuyla çekilen bir video görüntüsü tek bir tuşa basılarak Quattro’nın belleğine gönderiliyor; kullanıcı daha sonra bu videoyu kumandanın yine tek bir tuşla televizyon ekranından izleyebiliyor. Ayrıca internetten indirdiğiniz bir şarkıyı yine Quattro aracılığıyla kablosuz ortamda MP3 çalarınıza aktarabiliyor veya dijital kamera ile çekilen fotoğraflarınızı ister cep telefonuna, isterseniz bilgisayara gönderilebiliyorsunuz.
INTERNET TV GELİYOR
Gates ayrıca 2 yılda 11 milyon satan X-Box oyun konsolu ile televizyonlara internet üzerinden film indirilebileceğini müjdeledi. Internet TV Protocol formatında çalışan yeni X-Box’larla aynı zamanda dijital TV yayınları da izlenebilecek. Yani TV’de sadece kanallar değil, istenilen programlar, istenen saatte izlenebilecek. Teknoloji devi Sony de doğrudan internete bağlanarak DVD formatında film indirilmesini sağlayan yeni ürününü Las Vegas’ta tanıttı.
BİLGİSAYARLAR ARTIK DOKUNMATİK!
Microsoft, yeni ürünleri için birçok teknoloji deviyle işbirliğine gitti. Bilgisayar devi HP’nin yeni bilgisayarı TouchSmart’ta Microsoft’un işletim sistemi Vista kullanılıyor. Bilgisayar, ekranına yapılan bir dokunuşla verilen komutları yerine getiriyor.
SAAT KENDİ KENDİNİ AYARLAYACAK
Microsoft’un yeni sisteminde yer alan elektronik duvar saati, periyodik olarak internete bağlanacak. Saat kendini ayarlayacak ve günlük hava durumu bilgilerini sesli olarak okuyacak.
Otoda sesli komut
Otomotiv devi Ford ve Microsoft, arabalarda cep telefonunu ve müzik sistemini sürücünün sesli komutuyla çalıştıracak bir teknoloji geliştirdi. Detroit Otomobil Fuarı’nda tanıtımı yapılan “Sync” adlı yeni teknoloji sayesinde sürücüler yoldan gözünü ayırmadan ve ellerini kullanmadan cep telefonundan istediği numarayı arayacak, kısa mesajlarını otomobilin panelinde okuyabilecek veya istedikleri radyo kanalını sadece sesli kumandayla ayarlayabilecek. Bu yıl aralarında Ford Focus’un da bulunduğu 12 Ford modeline yerleştirecek sisteme cep telefonu, el bilgisayarı, MP3 çalarlar da bağlanabiliyor. Sync yazılım sistemi, şimdilik sadece İngilizce, Fransızca ve İspanyolca komutları anlayabiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız