1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Bu uygulamayı silin, telefonunuzun şarjı bitmesin!
Bu uygulamayı silin, telefonunuzun şarjı bitmesin!

Bu uygulamayı silin, telefonunuzun şarjı bitmesin!

Android telefonların şarjını tüketen suçlu uygulamanın hangisi olduğu ortaya çıktı!

A+A-

Android kullanıcıları bu uygulamayı kaldırarak kendi telefonlarında %15 hız, ve % 20 daha fazla pil ömrü kazanabilir.

Android işletim sistemli bir cep telefonu sahibiyseniz Facebook'un mobil uygulaması da mutlaka cihazınızda yüklüdür. Peki bu uygulamanın akıllı telefonunuzda %15 hız ve %20 daha fazla batarya kaybına yol açtığını biliyor muydunuz?

Google'ın açık kaynak kodlu mobil işletim sistemi Android tarafından desteklenen Facebook uygulaması, Android blogger Russell Holly ve Reddit kullanıcısı pbrandes_eth tarafından LG G4 üzerinde test edildi ve ilginç sonuçlara ulaşıldı.

Yapılan testlerde Facebook uygulamasına giriş yaptığınız andan itibaren arka planda çalışmazken bile güç harcayan uygulama kaldırıldıktan sonra Android sisteminde hızın %15 arttığı ve bataryanın %20 daha az enerji tükettiği gözlemlenmiş. Tabii burada mobil cihazlar için olmazsa olmaz uygulamalar arasında yer alan Facebook mobil uygulamasının ne kadar önemli olduğunuda belirtmek gerekiyor.

Eğer batarya kullanımı ve hız benim için önemli değil diyorsanız uygulamayı kaldırmak istemeyebilirsiniz. Ancak, şarjı uzun gidecek bir telefonu tercih ediyorsanız ve Facebook'u kullanmanız gerekiyorsa cihazınızda daha az batarya ve veri harcayan Facebook Lite uygulamasını kullanabilir hatta telefonunuzdaki mobil web tarayıcısından Facebook'a giriş yapabilirsiniz.

Engin Yüksel

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
1 Yorum