1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Cep Telefonunda # 154 Felaketi
Cep Telefonunda # 154 Felaketi

Cep Telefonunda # 154 Felaketi

Dolandırıcılar, aradıkları kişilere "hakkınızda küfürlü mesajdan dolayı şikayet var" deyip # 154'ün tuşlanmasını istiyor. Sonrası felaket...

A+A-

Aradıkları kişilere "hakkınızda küfürlü mesajdan dolayı şikayet var" deyip # 154'ün tuşlanmasını isteyen dolandırıcılar, bu sayede uluslararası görüşmeye açılan telefondan 2-3 bin YTL'lik görüşme yapıyor.

Edinilen bilgilere göre, kendisini emniyet görevlisi olarak tanıtan ve cep telefonu sahibine ismi ile hitap eden dolandırıcılar, "hakkınızda küfürlü mesajdan dolayı şikayet var" deyip # 154'ün tuşlanmasını istiyor. Bu tuşlama ile uluslararası görüşmeye açılan telefondan birçok ülke aranınca telefon sahibine 2-3 bin YTL'lik fatura geliyor. Aranan numara kendilerinde kayıtlı olmasına rağmen bir netice alamayan mağdur vatandaşlar, hat sahibi hakkında suç duyurusunda bulunmak için savcılığın yolunu tutuyor.

Bu arada, mağdurların operatörden kendi numaralarının uluslararası dolaşıma kapatılması için işlem yaptırmaları gerekiyor. Savcılıklara ise bu konuda her gün ciddi miktarlarda müracaatta bulunulduğu öğrenildi.

Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, cep telefonundan arayan dolandırıcıların inandırıcı olmak için her yolu denediğini belirterek, "Sahte polis memuru sicil no, şube ve isim söylüyor. Telefon sahibi hakkında şikayet olduğunu iddia ederek kare 154'ün tuşlanmasını istiyorlar. Dolandırıcılar bu sırada cep telefonunu uluslar arası dolaşıma açarak, hattı kendi telefonlarından kullanıma alıyorlar. Böylece kendi numaralarından uluslararası görüşme yapma imkanına kavuşuyorlar. Ay sonunda ise # 154'ü tuşlayanlara 2-3 bin YTL gibi kabarık bir fatura geliyor" dedi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız