1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da ağlatan film vizyonda
Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da ağlatan film vizyonda

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı da ağlatan film vizyonda

Çekimlerinin büyük bölümü Karadeniz'de çekilen 'Bizim Hikaye' adlı film 270 sinema salonunda vizyona girdi.

A+A-

Çekimlerinin büyük bölümü Karadeniz bölgesinde yapılan Bizim Hikaye adlı 1980'li darbe yıllarını anlatan dönem filmi, bugün 270 sinema salonunda vizyona girdi.

Bizim Hikaye’ 12 Eylül darbesinin sancılarının, çaresizliklerini, acılarını her kesimin kendisinden bir pay alacağı şekilde harmanlayıp beyaz perdeye yansıtıyor.

Senaryosuyla yılın en iddialı yapımlarından biri olarak gösterilen ‘Bizim Hikaye’nin çekimleri Karadeniz bölgesinde ve İstanbul’da yapıldı. Karadeniz bölgesindeki çekimler ise başta Rize’nin Çamlıhemşin ilçesi olmak üzere Trabzon ve Sinop’da gerçekleştirildi.

Filmin başrollerinde ise Cansel Elçin, Sera Tokdemir, Çiğdem Batur, Burcu Kıratlı, Haluk Piyes, Naz Elmas ve İbrahim Kendirci yer alıyor.

Türkiye genelinde 270 sinema salonunda vizyona giren filmin son fragmanı da yayınlandı.

ERDOĞAN: GÖZLERİM YAŞARDI

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Üsküdar'da bulunan bir alışveriş merkezindeki sinemaya giderek, Eşi Emine Erdoğan ile birlikte 21.15 seansında gösterilen 'Bizim Hikaye' filmini izledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sinema çıkışında bir açıklama yaparak filmi değerlendirdi.

Erdoğan; "1980 darbesi, darbe öncesi nesillerin hangi çilelerle yetiştiği ve darbeden sonra çekilenler, fikir, düşünce noktasında o günün özgürlükler tablosunu ortaya koyması bakımında çok çok önemli buldum. Gerçekten yeri geldi gözlerim yaşardı. Çünkü İbrahim Akıncı'nın salt bir hücreye atılma değil aslında havuzun içerisinde o sedire geçmesi olayı veya o betonda kalması olayı yaşadığımız olaylardı. Bundan dolayı burası çok çok anlamlı buluyorum. Buna benzer nice gençlerimiz hayatlarını maalesef zindanlarda kaybetti. Zindanların dışında, 'iki bir taraftan, iki bir taraftan' dediler. Bunu böyle bir filmle ortaya koyması bakımından gerek senaristlerini, gerek yapımcılarını, gerekse bu filmde rol alan tüm arkadaşları kutluyorum, tebrik ediyorum. Bu filmin yapımına katkısı olanlara da şahsen, özgürlük mücadelesi verenler adına da teşekkür ediyorum." dedi.

1. FRAGMAN:

SON FRAGMAN:

 

İLGİLİ HABER: Fragmanı bile yürekleri dağlamaya yetiyor!

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
2 Yorum