1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Dikkat! Bu Virüs Paranızı Çalıyor
Dikkat! Bu Virüs Paranızı Çalıyor

Dikkat! Bu Virüs Paranızı Çalıyor

Bilgisayarınıza girmeyi başaran bu virüs tüm banka hesaplarınızı son kuruşuna kadar boşaltabilir.

A+A-

Mebroot adı verilen virüs bilgisayarınızda gizlenerek tüm şifrelerinizi kayıt altına alıyor. Şu ana kadar 5 bin kullanıcı virüs mağduru oldu.

İnternette bankacılık işlemleri sırasında şifre bilgilerini çalan ve Windows işletim sisteminde faaliyet gösteren bir virüs kullanıcıların korkulu rüyası haline geldi.

5 BİN KİŞİ DOLANDIRILDI

Uzmanlar, virüs programının geçen ay çoğunluğu Avrupa'da olmak üzere 5 bin civarında kişiyi etkilediğini ve çoğunun, Microsoft'un tarayıcısının boşluklarından faydalanan bubi tuzaklı web sitelerinin kurbanı olduklarını belirttiler. Virüs programı, tespit edilmesi zor biçimde kendisini Windows'un içinde gizliyor. Program, sistem dosyalarını değiştirerek dışarıdan erişime olanak sağlayan ve kendisini gizleyen "rootkit" programcıkları gibi çalışıyor ve kendisini bilgisayarın Master Boot Record (MBR) adı verilen sabit diski üzerine yazıyor. Symantec bilgisayar güvenliği şirketi yetkilileri, Mebroot olarak adlandırılan virüsün bir kez kurulduktan sonra çoğunlukla, "keyloggers" adı verilen ve gizli bilgilerin çalınması için klavye vuruşlarını kaydeden programlar gibi diğer zararlı yazılımları da bilgisayara indirdiği uyarısında bulunuyor.

VİRÜSÜN SAHİBİ RUS HACKER

Şimdiye dek 200 binden fazla sisteme bulaşan virüs programlarını hazırlayan ve banka şifre bilgilerini çalmakta uzmanlaşmış bir Rus hacker grubu tarafından yazılan Mebroot virüsünü ilk olarak ekimde ortaya çıkarıldı. Mebroot virüsünü kaldırabilen bir yazılımın bilgisayar güvenliği şirketi GMER tarafından geliştirildiği belirtiliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız