1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Google'da MP3 ve video arama
Google'da MP3 ve video arama

Google'da MP3 ve video arama

Google'ın arama çubuğunda bir MP3'e ya da benzer bir dosyaya nasıl doğrudan erişebilirsiniz biliyor musunuz?

A+A-

İnternette bir şey aramak istediğimizde çoğumuzun ilk başvurduğu adres Google'dır.

Sadece arama motoru değil internet denildiğinde de ilk akla gelen isim olan Google'ın basit gibi görünen arama çubuğu ile yapılabilecek çok sayıda işlem bulunuyor.

Google arama çubuğu ile yapılabilecek çok şey var

MP3 Aramanın Yolu

Bunların bazıları çoğu kullanıcı tarafından bilinirken bazı özellikler ise neredeyse gizli tutuluyor. (Google'ın Gizli ve Komik Özellikleri)

MP3 Listelerine Ulaşmak

Bir müzik, video ya da e-kitap aradığınızda Google'da bunun adını yazdıktan sonra indirme linkine ulaşana kadar sayfalar arasında epey bir dolaşmak gerekiyor.

Bu dosyaları tutan sitelerin içinde kaybolmadan doğrudan MP3, AVI, JPEG, ZIP, RAR ya da herhangi başka bir dosya uzantısına ulaşmak istiyorsanız, yapmanız gereken şey çok basit.


Dosyaların listesine doğrudan erişmek için Google arama kutusuna uzun bir kod girmelisiniz.

-inurl:htm -inurl:html intitle:"index of" isim mp3 şeklindeki bu kodda dikkat etmeniz gereken bölüm son iki kısım.

"isim" yazan yere aradığınız MP3'ün adını yazıp arattığınızda, karşınıza bu ismin geçtiği MP3 dosyalarının listelerine giden sonuçlar çıkıyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız