1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Halil Bakırcı yeniden aday mı?
Halil Bakırcı yeniden aday mı?

Halil Bakırcı yeniden aday mı?

Rize Belediyesi'nde 4 yılı geride bırakan Başkan Halil Bakırcı ile özel bir söyleşi.

A+A-

Röp: DİLEK ASLAN
Rize Belediye Başkanı Halil Bakırcı ile Türkiye gündemini meşgul eden AK Parti'nin kapatılma davası, belediye başkanlığı seçiminde Rize'den aday olup olmayacağı, 4 yıllık belediyenin icraatları ve gayrimenkullerinin satışı konularını konuştuk.

Arkadaşımız Dilek Aslan'ın sorularını içtenlikle yanıtlayan Bakırcı, ince mesajlar verip göndermeler de yaptı.



> RİZE'YE TEK KATKILARI YOK

Belediyenin gayrimenkullerini satmaya devam edeceklerini söyleyen Bakırcı, “Neredeyse hepsiyle sorun yaşıyoruz. Tepki verenler bedava oturduklarından dolayı böyle yapıyorlar. Şimdi bakınız tepki veren var mı? Ben belediye iş merkezinin altında sembol olsun diye 2,5 milyar liraya yer kiraladım.
Aynı yerden 1 milyar istediğim zaman (Çok kira alıyorsun) diyorlar bana. Geldiğimde hesaplamıştım. Bizim 500 civarında kiracımız vardı. Aldığımız para 60 milyar civarındaydı.
Tahakkuk eden 127 milyar liraydı. Bu bir politikadır. Sadece oradan menfaatlenen grupların tepkisi vardır. Biz dükkân satarken, emekli ettiğimiz işçilerin parasını verdik.
Rize'de yanlış uygulamaların sonucu yönetenleri yöneten bir kesim oluşmuş. Kendilerini toplumun üstünde görmüşler. Rize kamuoyuna bir katkı sağlamamışlar. Bunların yüzde 80'lik kısmı zaten yanımıza gelemiyor. Geri kalan yüzde 20'nin yüzde 10'u da sesini çıkartamıyor.
Biz onlarla yolda bile yürümek istemeyiz. Bu tip insanlarla geçinemiyorum. Onlarla geçindiğim zaman halkla geçinemeyeceğim. Benim öncelikli hedef kitlem Rize halkıdır.” dedi

> BELEDİYECİLİK DEVRİMİ YAŞANIYOR
Bakırcı, şunları kaydetti: Belediye başkanlığı seçimleri hizmete bağlıdır. Eğer bizler hizmetimizi kamuoyuna tanıtmışsak, anlatmışsak kamuoyu bizi tanıyor. AK Parti belediyelerinin her birinde birbirinden başarılı belediye başkanları vardır.
1994 ten bu yana Türkiye de adeta bir belediyecilik devrimi yaşanıyor. AK Parti'nin iktidar olmasının altında yatan olgu da belediyelerdir. AK Partili belediyelerde yolsuzluğa, usulsüzlüğe, beceriksizliğe yer verilmez. Biz de Rize'de sabahın 5–6'sında kalkıyor, yatsı bitinceye kadar mesaimize devam ediyoruz.
Eğrisiyle doğrusuyla yaptıklarımız da mevcut bütçemizle ortadadır. İşi de bütçeyle ölçmek gerekiyor. Ben bu kapatma davasının yerel seçimlere eksi veya artı anlamında çok yansıyacağı kanaatinde değilim. Belediyeler biraz da hizmetlerinde bağımsızdır. Var olan belediyenin dışındaki belediyelerin büyük çoğunluğu önümüzdeki sezon yoluna devam edecektir.

Genel seçimden önce bazı iddialar vardı. Halil Bakırcı o zamanın Milletvekilleriyle iyi geçinemiyor diye. Şu anki Milletvekilleriyle ve teşkilatla diyalogunuz nasıl?

İlkelerimiz belli. Geçmişte birtakım konular yanlış anlaşılmıştı. Ne geçmişteki milletvekilleriyle ne bu günkü il başkanımla ne bugünün milletvekilleriyle ne de bu günkü il başkanımla bir sorun yaşadığımı hatırlamıyorum. Ama kamuoyunda bazı şeyler yanlış anlaşıldı. Eski milletvekillerimiz İmdat Bey, İlyas Bey ve Abdulkadir Beyle aramda böyle bir olumsuzluk geçmemiştir.
İmdat Bey i saymazsak, yaş itibariyle hepsinin ağabeyiyim. Dolayısıyla siz de bize böyle bir soru sormamıştınız. Bazen yakıştırmalar olur. AK Parti güçlü bir parti. Aramıza nifak sokmak isteyenler olur.
Bir gün dalgın olurum. Bana selam verirken fark edemeyebilirim. Ya da ben ona selam verirken o fark edemeyebilir. Bunu birileri yanlış algılar.
Şunun altını bir kez daha çiziyorum. Türkiye de gerek milletvekilleriyle, gerekse il yönetimiyle en iyi geçinebilen AK Partili belediye başkanlarından biri benim.

Rize'de başbakanın sizi Beyoğlu Belediye Başkanlığı'na aday göstereceği yönünde söylentiler var. Size bu teklif gelirse gider misiniz?

İstanbul Beyoğlu'nda çok başarılı ve değerli bir belediye başkanımız var. Ailece dostumuzdur. Bizim de kardeşimiz konumundadır.
Babasıyla kendisinin arasında ortak bir kuşağız. Çok değerli ve başarılı bir belediye başkanı Ahmet Bey. Zannediyorum insanların yakıştırmaları oluyor. Burada belediyecilik farklılığımız öne çıkıyor. Böyle bir teklif gelir mi gelmez mi bilemem. Seçime bir yıl daha var. Seçimleri bu günden konuşmak da doğru değil.

Ben seçimden sonra da belediye başkanıyım. Bunu hep söyledim. Yapmam gereken ne varsa onu yapacağım. Rize Belediyesinin menfaatleri doğrultusunda neler yapmam gerekiyorsa hiç seçim olmayacakmış gibi, her an seçim olacakmış gibi çalışacağım. Ben ilimde belediye başkanı olmamın mutluluğunu yaşıyorum.

Çay elle toplanıyordu. Sabah erken kalkardım. Çayları toplayıp tenekelere koyardık. Rahmetli babam bize bir ölçü koyardı: 2 teneke toplayacaksın, ondan sonra okula gideceksin. Toplar, eve gelip üstümü değiştirir, tekrar saat 08.00 de okula giderdim. Bu şartlar altında yetiştim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
17 Yorum