1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. İnternette yeni virüs dalgası
İnternette yeni virüs dalgası

İnternette yeni virüs dalgası

İnternetten yayılan virüs dalgalarına her geçen gün yenisi ekleniyor.

A+A-

Kullanıcıların güvensizliğinden faydalanarak onları dolandırmaya çalışan sahte antivirüs programlarının sayısı günden güne artıyor.

Bilgisayar kullanıcılarının internet arama motorlarında hackerlere karşı en iyi antivirüs programını arama çabalarında, çok sayıda sahte programlarla karşılaşabiliyor.

Rouge Security Software olarak tanımlanan yeni bir sahte antivirüs dalgası da bilgisayarlara zarar vermeye başladı. Kendini güvende hissetmeyen bilgisayar kullanıcıları, sahte antivirüs programını kurduklarında sürekli olarak uyarı mesajları ile boğuşmak zorunda kalıyor.

Sistemin yüzlerce virüs tarafından işgale uğradığı ve bu zararlılardan kurtulmak için kredi kartı ödemesi ile programın tam sürümünün satın alınması gerektiği belirtiliyor.

Bu tip sahte programlar hem bilgisayara yeni spyware ilişkilendirilmesine hem de kredi kartı bilgilerinin kötü amaçlı kişilerin ellerine geçmesine neden oluyor.

Dünyaca ünlü bilişim devi Microsoft'un ismi kullanılarak, Microsoft Antivirus 2009, Antispyware Pro XP, Windows AntiVirus 2008, MS Antivirus AntivirusXP 2008, XP Protector 2009 veya Antivirus Security, bu tip sahte antivirüslere örnek olarak gösterilebilir.

Uzmanlar, temel olarak üreticisi bilinmeyen, kimlik doğrulaması olmayan tüm güvenlik yazılımlarından uzak durulması gerektiğini belirtiyorlar.

-USAME BİN LADİN VİRÜSÜ-

Avustralya'da başlayarak tüm dünyayı saran ''Usame Bin Ladin virüsü'' adı verilen yeni virüs dalgası da Türkiye'deki internet kullanıcılarını tehdit etmeye başladı.

Sohbet programı MSN veya e-posta aracılığıyla Usame Bin Ladin fotoğrafları kullanılarak yayılan virüs, bilgisayar sisteminde çökme yaratabiliyor.

Usame Bin Ladin'i asılmış gibi gösteren e-postalarla gelen ekler açıldığı anda bilgisayarda virüsler yayılmaya başlayor.

''Usame Bin Ladin yakalandı'' veya ''Usame Bin Ladin asıldı'' başlıklı postalar konusunda internet kullanıcılarını uyaran uzmanlar, bu maillerin genelde kişilerin kendi elektronik posta adres defterindeki kayıtlı adreslerden geldiğini belirtiyorlar.

Bilgisayarın hard diskine zarar veren bu virüsün, bulaştığı bilgisayardaki e-posta adres listesinden kendini postaladığı tahmin ediliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız