1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Kaymakamlıktan ilginç savunma!
Kaymakamlıktan ilginç savunma!

Kaymakamlıktan ilginç savunma!

'Vatandaş bitirdi Devlet açamıyor' haberimize Pazar Kaymakamlığı'ndan ilginç bir savunma geldi!

A+A-

Rize Pazar Hamidiye'deki Anadolu Lisesi'nin yapımını üstlenen hayırseverin işini tamamlamasına rağmen okulun sıraları yetişmediği için 2008–2009 öğretim sezonunda açılamamasıyla ilgili 'Vatandaş bitirdi Devlet açamıyor' başlıklı haberimize Pazar Kaymakamlığı'ndan ilginç bir savunma geldi!

Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin imzasıyla yapılan yazılı açıklamada Necdet Sağbaş Anadolu Lisesi'nin tüm iş ve işlemlerinin bitmediği dolayısıyla ilgili haberde doğruluk bulunmadığı iddia edilerek, “Söz konusu okulun 2008/2009 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğine dair önceden alınmış bir karar yoktur. Ancak, hızlı bir şekilde yeni okula taşınmak üzere bütün hazırlıklar sürdürülmektedir. Adı geçen okulumuzun donatım malzemeleri aralıklarla gelmekte ve yerleştirilmektedir. Öte yandan, mevcut 75. Yıl İMKB Anadolu Lisesi'nde öğrencilerin eğitim öğretimlerini gayet düzenli, güvenli ve mutlu bir şekilde sürdürmektedirler. Mevcut okulda herhangi bir sorun olmaması nedeniyle yeni binaya bütün işler tamamlandıktan sonra geçilecektir.” denildi.

KAYMAKAM SEZGİN KENDİ KENDİNİ TEKZİP EDİYOR!
'Mevcut okulda herhangi bir sorun olmadığı, okulun 2008-2009 eğitim öğretim yılında hizmete gireceğine dair önceden alınmış bir karar olmadığı ve öğrencilerin eğitim öğretimlerini mevcut yerde gayet düzenli, güvenli ve mutlu bir şekilde sürdürdüğü'
şeklindeki ifadelerin yer aldığı Kaymakam Yalçın Sezgin imzasıyla yapılan basın açıklamasını yine Sezgin'in kendi imzasıyla Rize İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne 15 gün önce yazdığı resmi yazı adeta tekzip ediyor.



"SAĞLIKLI VE VERİMLİ ORTAMA BİR AN ÖNCE TAŞINMAK İÇİN…
10/09/2008 tarihinde Pazar Kaymakamı Yalçın Sezgin imzasıyla Valilik Makamı İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yazılan yazıda “2008/2009 Eğitim Öğretim yılında hizmete açılacak durumda bulunan Pazar Necdet Sağbaş Anadolu Lisesi için ihtiyaç duyulan malzemelere ilişkin ihtiyaç formu ilişikte sunulmuştur” deniliyor.

Kaymakam Sezgin imzalı yazıda “İlçemiz 75. yıl İMKB Anadolu Lisesi'nin biran önce taşınabilmesi yeni yapılan Necdet Sağbaş Anadolu Lisesi'nin sağlıklı bir şekilde eğitim öğretime başlayabilmesi ve öğrencilerin verimli bir ortamda öğrenimlerini sürdürebilmeleri için ekteki ihtiyaç malzemelerinin ivedi olarak temin edilmedi gerekmektedir” ifadeleri yer alıyor. 



PAZAR53'ÜN NOTU 
'Vatandaş bitirdi Devlet açamıyor'
başlıklı haberimiz 2007–2008 eğitim öğretim yılında açılacağı duyurulup, 2008–2009 öğretim yılında inşaatı tamamlanmış olmasına rağmen basit eksikler nedeniyle eğitime başlayamayan okulun trajikomik durumunu velilerin tepkileriyle ele almaktadır.
Pazar53'ün sorumlu habercilik anlayışıyla gündeme taşıdığı haber, ilgili birimleri ivedilikle harekete geçirme noktasında kaynak olarak gösterilmesi gerekirken, yalanlama yolunun seçilmesini hayret ve şaşkınlıkla karşıladığımızı belirtmek istiyoruz…

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
7 Yorum