1. HABERLER

  2. RÖPORTAJ

  3. Metin Diyadin Rize'yi uçuracak
Metin Diyadin Rize'yi uçuracak

Metin Diyadin Rize'yi uçuracak

Rizespor ile 2 yıllık sözleşme imzalayan Teknik Direktör Metin Diyadin, ekip çalışması ile yeniden süper lige çıkacaklarını söyledi.

A+A-

Hiç kimsenin tek başına bir şey yapma gücünün olmadığını belirten Diyadin, “Ben prensip ve ilkelerinden asla taviz vermem. İşime kimseyi karıştırmam kendi alanıma ve çizgilerime kimse giremez ama ekip çalışmasını iyi yaparım” dedi

Çaykur Rizespor teknik direktörü Metin Diyadin başarı adına prensiplerinden asla taviz vermeyeceğini söyledi.

Prensip ve ilkelerin en önde gelen ilkeler olduğunun altını çizen Diyadin, “Rizespor' başkanı Kadir Çakır ile görüşüp konuşurken, her şeyi masaya yatırdık. Hem ben hem de kendisi isteklerimizi enince ayrıntısına kadar konuştuk. İki tarafın istekleri aynı noktada kesiştiğinden bir problem olacağını düşünmüyorum. Takımdaki transferler sevk ve idare anlamındaki tüm yetki benim elimdi. Doğru olan da budur. Olması gereken budur. Herkes kendi sınırlarını bildikten sonra problem olacağını zannetmiyorum” dedi.

Bir Bütün Olunmalı
Rizespor'u ve bölgeyi çok iyi tanıdığını da ifade eden Teknik Direktör Metin Diyadin, “Elbette sıkıntı her yerde zaman zaman olabilir. Önemli olan sıkıntı ve sorun olduğu zaman bunu iyi yönetmektir. Başta taraftar olmak üzere, başkan, yönetim, teknik kadro ve futbolcu olarak bir bütün olarak güç birliğin yapmaktır. Bunu oluşturan bir kulüp hedefine ulaştırır” dedi.

Transfer konusuna da değinen Diyadin, “Transferde çok dikkatli hareket ediyoruz. Hem kulübün geleceği hem süper lige çıkmak için iyi bir kadro oluşturmayı amaçladık. Sadece lige çıkmak için arkada genç oyuncuların olmadığı bir kadro düşünüyorum”. diye konuştu.

Süper Lig Daha Kolay
Karışımı iyi yaparak kadroyu oluşturma çabası içinde olduklarını da ifade eden Diyadin, “Şunu herkesin iyi bilmesi gerek. Süper ligde kalmak, Bank Asya liginden süper lige çıkmaktan daha kolaydır. Bana göre süper ligde teknik direktörlük yamakta daha kolaydır. Çünkü 4 büyük takımın dışında kalanlar düşmeyelim yeter düşüncesinde olan takımlardır. Bu yüzden süper ligde kalmak kolay ama çıkmak zor. Bunun gerçeğini iyi kavrayıp bilmek gerek. Çalışmalarımızı da bu doğrultuda yapmalıyız. Bunlarda birliktelikle olur. Tek başına ben yapmalıyım bunu ne kendi adıma kabul ederim nede başkaları adına. Rizespor camiası bir araya gelmek zorundadır." dedi. 

İyi Transferler Yaptık
Rizespor'a gelmek istemeyen futbolcunun olmadığının da altını çizen teknik direktör Metin Diyadin, açıklamalarına şöyle devam etti. “Biz hedeflerimiz yolunda doğru işler yapmanın çabası içindeyiz. Bugüne kadar iyi transferler yaptık. 4-5 tane daha oyuncu alacağız. Aynı şekilde genç isimleri de kadromuza katmaya devam edeceğiz. Transfer ettiğimiz Emrah Kol, süper ligden bile istenen oyunculardan biriydi. Kulüplerin yaşası için genç oyuncuların olması şart. Daha önce Rizespor'da sıkıntılar oldu. Gelen oyuncu 1-2 yıl oynayıp ayrılacağını düşünmüştür. Bu istikrar adına sıkıntıdır. Takıma genç oyuncuları kazandırmamız gerekir. Böyle oyucuyu yakaladığımda kadroya katarım.

Çift Yönlü Takip Var
Hedef anlamında deneyimli oyuncunun şart olduğunu da ifade eden Diyadin, “Tecrübeli oyuncu taşıyıcıdır. Biz Rizespor'da iki tür transfer yapıyoruz. Hem bizi lige taşıyacak oyuncu yapısı hem de uzun süre Rizespor'a katkı sağlayacak oyuncularla Rizespor'un kadrosunu oluşturuyoruz. Geçmişe değil geleceğe bakıyoruz. Bu yüzden herkes çizgisini bilmeli. Ama ülkemizde birbirlerinin alanına girme durumları olduğundan sıkıntılar oluyor. Bu sıkıntıyı bende son iki yılda yaşadım. Altını çizerek bir kez daha söylüyorum. Asla taviz vermem. Ben çalışırken kendi alanıma ve çizgilerime kimse giremez. Ben takım yönetmeye gelirim kulüp yönetmeye gelmem. Her şeyi de paylaşarak yaparım. Transferde buna dahildir. Her şey bir kişiye bırakılmamalıdır. Hiç kimsenin tek başına bir şey yapma gücü yoktur. Bu ekip işidir." şeklinde konuştu. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
4 Yorum