1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Pazar'daki heyelanda kahreden detay!
Pazar'daki heyelanda kahreden detay!

Pazar'daki heyelanda kahreden detay!

Pazar Aktaş Köyünde 2 kişinin hayatını kaybettiği heyelanla ilgili yer sahiplerinin devlete toprak kayması riski var diye müracaatta bulundukları ancak, "Endişeye gerek yok, heyelan olması mümkün değil" cevabı aldıkları ortaya çıktı!

A+A-

-PAZAR İLÇESİNDE 2 KİŞİNİN ÖLÜMÜNE NEDEN OLAN HEYELANLA İLGİLİ, YER SAHİPLERİNİN DAHA ÖNCE PAZAR KAYMAKAMLIĞI ÜZERİNDEN RİZE VALİLİĞİNE TEDBİR İÇİN BAŞVURUDA BULUNDUKLARI ORTAYA ÇIKTI.
-DÖNEMİN YETKİLİLERİ YAPILAN İNCELEME SONRASI “BURADA HEYELAN MÜMKÜN DEĞİL. HEYELAN TEHLİKESİNE KARŞI ENDİŞELENMENİZE GEREK YOK” CEVABI VERMİŞ!

Pazar53 / Özel Haber
Pazar’da gece meydana gelen heyelanda çöken evdeki 2 kişi hayatını kaybederken, 1991 yılında yer sahiplerinin devlete heyelan riskine karşı tedbir alınması için müracaata bulundukları ortaya çıktı.

heyelanyeri2.jpg

Aralarında, heyelanda hayatını kaybeden Kemal Doğan’ın da bulunduğu arazi sahipleri, Rize Valiliğine 21.08.1991 yılında müracaatta bulunarak heyelan için tedbir alınmasını istemelerine rağmen bu bölgede yapılan inceleme sonrası ‘heyelan riski olmadığına’ karar verildiği belirtildi.

heyelanyeri1.jpg

Valilik, yapılan müracaata verdiği cevapta, bahsedilen konunun müdürlüğün teknik elemanlarınca mahallinde etüt edildiği belirtilerek, “Aktaş Köyü İnce Mahallesinde, geçmişte yağışlı havalarda yol hafriyatından küçük boyutlu toprak akmaları olmuş olabilir. Ancak konutların bulunduğu ve arka yamaçtaki zemin sağlam niteliktedir. Bu nedenle yağışlı havalarda konutların çevresinde oluşan kaynak sularının heyelana vücut vermesi mümkün görülmemiş olup, yöre sakinlerinin bir heyelan tehlikesine karşı endişelenmelerine gerek yoktur” ifadelerine yer veriliyor! (Kaynak: www.pazar53.com )

heyelanevrak1.jpg

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
19 Yorum