1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. Rize Artvin Havalimanı'nın kulesi çay bardağı şeklinde olacak
Rize Artvin Havalimanı'nın kulesi çay bardağı şeklinde olacak

Rize Artvin Havalimanı'nın kulesi çay bardağı şeklinde olacak

Yapımına devam edilen Rize Havalimanı projesinin tamamlanması durumunda ortaya çıkacak olan eserin görselleri ilgi çekiyor. Girişte çay yaprağı, kulede çay bardağı görseli kullanıldı.

A+A-

Yapımı devam eden ve 29 Ekim 2020’de hizmete açılması planlanan Rize Artvin Havalimanı'nın üst yapı görselleri ilgi çekti.

haval5-002.jpg

Çay bardağı şeklindeki kule dikkat çekerken Rize merkeze 34, Hopa ilçe merkezine 54, Artvin'e 125 kilometre uzaklıktaki Yeşilköy ve Pazar sahili mevkisine inşa edilmekte olan Rize Havalimanı, Türkiye ve Avrupa'nın Ordu-Giresun Havalimanı'nın ardından ikinci deniz üzerine dolgu havalimanı olacak.

haval3-003.jpg

Uluslararası konvansiyonel boyutta yapılacak havalimanının, 3 bin metreye 45 metrelik pisti, 265 metreye 24 metrelik taksi yolu denilen bağlantı yolu ve 300 metreye 120 metrelik de apronu bulunacak.

haval4-002.jpg

İniş kalkışlar için Boeing 737-800 tipi uçaklar referans alınarak projelendirilen havalimanında, yaklaşmalarla birlikte 4 bin 500 metrelik alanda denize paralel olarak doğu batı aksında bir pist ve pist bağlantı yolları yapılacak.

haval1-002.jpg

Havalimanı için 25 milyon ton taş dolgu olmak üzere toplam 88,5 milyon ton dolgu yapılması planlanıyor.

haval2-002.jpg

Rize Havalimanı tamamlandığında, terminal binası ve diğer üstyapı tesisleriyle Türkiye'nin 56. havalimanı olarak yılda yaklaşık 3 milyon yolcuya hizmet verebilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
21 Yorum
İlgili Haberler