1. HABERLER

  2. BİLİM - TEKNOLOJİ

  3. Yeni çığır açan fotoğraf makinesi
Yeni çığır açan fotoğraf makinesi

Yeni çığır açan fotoğraf makinesi

Bilimadamları, dijital fotoğrafçılıkta çığır açacak bir buluşa imza atarak kavisli alıcıları olan, göz şeklinde bir fotoğraf makinesi geliştirdi.

A+A-

BBC'nin haberine göre, geliştirilen yeni dijital fotoğraf makinesi bir insan gözü büyüklüğünde ve şekli de göze benziyor. Amerikalı bilimadamları, kavisli bir yüzeye mikro-elektronik bileşenler koymanın yolunu bulduklarını, bu şekilde insan gözündeki retinanın bir benzerini geliştirdiklerini bildirdi.

Bu minik alıcılar, kendi aralarında esnek, birbirleriyle bağlantılı, gerilebilir bir ağ oluşturuyor. Bilim adamları, bu teknoloji sayesinde, daha net fotoğrafları, daha geniş açılarla çeken yeni kuşak fotoğraf makinelerinin geliştirilebileceğini belirtiyor.

Buluş, gerçek gözün yerini tutabilecek biyonik gözlerin geliştirilmesine de yardımcı olabilecek. Teknoloji, zaman içerisinde, görme yetisini kaybetmiş insanlara bu yetiyi kazandıracak yapay retinalar olarak da kullanılabilecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız