1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. TRABZON

  4. 1. Karadeniz Oyunları sona erdi
1. Karadeniz Oyunları sona erdi

1. Karadeniz Oyunları sona erdi

Trabzon, Rize ve Giresun'da 2-7 Temmuz tarihleri arasında yapılan 1. Karadeniz Oyunları, bu akşam yapılan kapanış töreniyle sona erdi.

A+A-

Karadeniz Ekonomik İşbirliği (KEİ) örgütü üyesi 11 ülke Arnavutluk, Azerbaycan, Bulgaristan, Ermenistan, Gürcistan, Moldova, Romanya, Rusya, Türkiye, Ukrayna ve Yunanistan'dan 18 yaş altı genç sporcuların katılımıyla düzenlenen 1. Karadeniz Oyunları bu akşam Hüseyin Avni Aker Stadı'nda yapılan kapanış töreniyle sona erdi.

Futbolda Rusya ve Türkiye arasında oynanan final karşılaşmanın ardından yapılan kapanış törenine Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Gençlik ve Spor Genel Müdürü Mehmet Atalay, Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Yönetim Kurulu Başkanı Haluk Ulusoy, Trabzonspor Kulübü Başkanı Nuri Albayrak ve oyunlarda yarışan ülkelerin temsilcileri katıldı.

Sporcularının seyircileri selamlamasıyla başlayan tören, yöresel bir oyun olan kolbastı ile devam etti. 2. Karadeniz Oyunları'nı 2010 yılında düzenlemeye hak kazanan Romanya'ya oyunlar bayrağı teslim edildi. Oyunlar havai fişek gösterilerinin ardından düzenlenen konserle sona erdi.

11 ülkeden toplam bin 297 sporcunun 6 gün boyunca atletizm, basketbol, bisiklet, ritmik jimnastik, okçuluk, tekvando, voleybol, yüzme ve futbol branşlarında mücadele ettiği oyunların sonunda en fazla altın madalyayı elde eden Rusya birinciliği elde ederken, Yunanistan ikinci, Türkiye ise üçüncü oldu. Oyunlara katılan diğer ülkelerin sıralaması ise şu şekilde oluştu: "Ukrayna, Romanya, Moldova, Azerbaycan, Gürcistan, Arnavutluk"

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız