1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 104 yaşında ve hala çalışıyor!
104 yaşında ve hala çalışıyor!

104 yaşında ve hala çalışıyor!

Rize'de Orta Cami'ye yolu düşen herkesin tanıdığı bir sima o. Tam 104 yaşında. 2 defa ve tam 4 yıl askerlik yaptı vatan için. Ve o hala çalışıyor!

A+A-

Dilek ASLAN - Tam 104 yaşında. Vatanı için 2 kez 4 yıl askerlik yaptı. Rize’nin asırlık çınarı Hasan dede her gün 5 kilometrelik yolu kat ederek geldiği cami önünde ibreli baskülüyle 50 kuruşa insanları tartıyor. Rize merkez Orta Cami’ye yolu düşen herkesin tanıdığı 104 yaşındaki Hasan Dal, kimseye muhtaç olmak istemediği için insanları 50 kuruşa tartıp ekmek parasını sağladığını belirterek, “Açta, açıkta değilim çok şükür. Boş durmayı sevmiyorum. Kimseye de muhtaç olmak istemem. 2 kez askerlik görevi yaptım. İlk görev yerim Ağrı’dır. Hiç unutmam, Gazi Mustafa Kemal, Mareşal Fevzi Çakmak ve İsmet İnönü’nün isimlerini Ağrı Dağı eteklerine yazmıştık.
 
Askerden sonra birçok işte çalıştım. 50 kiloluk bileği taşıyla Samsun’a yaya olarak gidip orada bıçak biletip para kazandım. Buradan elde ettiğim sermaye ile Rize’de tuhafiye dükkânı açtım. 24 Ocak kararları beni de iflas ettirdi. O gün bugün Orta Cami’de bu baskül ile tartı yaparak geçimimi sağlıyorum. Hamdolsun memnunum hayatımdan. Çayı bu memlekete getirenden ve şimdiki başbakanımızdan Allah razı olsun. Menderesi bile hizmette geçti başbakanımız. Biz yaşımız aldık. Vatanımız, milletimiz var olsun.” Şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
3 Yorum