1. HABERLER

  2. YÖREDEN HABER

  3. RİZE

  4. 18 yıl sonra üreticinin yaş çay parası ödendi
18 yıl sonra üreticinin yaş çay parası ödendi

18 yıl sonra üreticinin yaş çay parası ödendi

1994 yılında borçlarını ödeyemeyerek iflas eden Pazar'daki Özel Yimpa Çay, el değiştirince, üreticilere olan yaş çay bedelleri 18 yıl sonra ödendi.

A+A-

1994 yılında iflas sonucu kapanan Rize’nin Pazar İlçesi Sahilköyü’ndeki özel sektöre ait Yimpa Çay Fabrikası, Pazar Ziraat Odası tarafından satın alınırken, üreticilere olan borçları da 18 yıl sonra ödenmeye başlandı.

Yaklaşık 220 bin TL tutarındaki yaş çay bedelinin 28 Şubat itibariyle üreticilerin hesabına aktarılmaya başlanacağı belirtildi.

Pazar Ziraat Odası Başkanı Nurettin İnce,  geçen yıl Taşıyıcılar Kooperatifi ile birlikte yürüttükleri çalışma sonrası, ilçede bir çay fabrikası kurma projesi geliştirdiklerini ifade ederek, “1994 yılında İflas eden ve tasfiye haline geçen Yimpa Çay Sanayi AŞ’nin 6 bin 650 metrekare arsa ve fabrika binasını, üçte iki hisse Ziraat Odası ve üçte bir hisse de Taşıyıcılar Kooperatifinin olmak üzere, ortak satın aldık.  Alım sonucunda Yimpa’nın devlete olan borcundan sonra müstahsile olan 220 bin TL borcunu da 28 Şubat 2012 tarihi itibariyle serbest bıraktırıyoruz. Bu para, müstahsilin Pazar Ziraat Odası’na vermiş olduğu banka hesap numaralarına yatırılacak. İlgili bankalara talimat verilmiştir.” dedi.

ziraatoda.jpg

Başkan İnce, alınmış olunan yerde çay fabrikası yapılması için bir anonim şirket kurarak işletmeyi açmayı planladıklarını da kaydederek, “Çiftçimize verdiğimiz sözü tutarak Yimpa AŞ’den alacaklı olanların paralarını ödüyoruz. Bankaya talimatlar verildi. Parası hesabına geçmeyen üreticimiz olursa odamızı arayabilir. Bu konuda yanımızda bulunan SS 4 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi Başkanı Turan Karahan ve ekibine teşekkür erdim.” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Yeni dezenformasyon yasası ve kişisel verilerin korunması kanununa göre; kişilik haklarına yönelik her türlü yayın suç teşkil ettiğinden, kurallara aykırı yorumlar onaylanmamaktadır. Lütfen bir aşağıdaki facebook yorumları bölümünü kullanınız
16 Yorum